Поділитись:

Загроза наступу з Білорусі: чи попередять українців перед початком

Вівторок, 03 січня 2023, 23:36
Загроза наступу з Білорусі: чи попередять українців перед початком

Українців не попереджатимуть у разі нового наступу з боку Білорусі.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, – пише ТСН.

Українці повинні бути готові до будь-якого розвитку подій, зокрема і ще одного нападу окупантів з Білорусі. Але попереджати офіційно про новий масштабний наступ було б некоректно, оскільки ворог має кілька сценаріїв і ухвалює рішення перед самою його реалізацією.

Заступниця голови Міноборони наголосила, що це війна, і Росія може використати все, що завгодно, зокрема і більш інтенсивно Білорусь.

«Тому всі повинні бути готові до будь-якого розвитку подій, але розуміти, що ми володіємо інформацією і максимально, наскільки може бути, держава готова», – сказала Маляр.

Вона пояснила, що армія РФ орієнтується по ситуації та по динаміці на фронті, розраховуючи ресурси.

«К ворога так само є, як і було, декілька сценаріїв, і вони орієнтуються по ситуації. Вони теж ухвалюють рішення в останні години й ті, хто його виконують, вони не знають за день до того, як, де і які будуть виконувати рішення», – відповіла Маляр на запитання, чи можливі якісь попередження про імовірний наступ ворога і додала, – «В цій ситуації некоректно говорити про попередження».

Заступниця Резнікова акцентувала, що територія Білорусі постійно використовується росіянами для ведення війни і українцям завжди відкрито говорять про те, що зараз на території РБ відбувається рух особового складу та техніки.

«Він відбувається від лютого. Вони постійно імітують там навчання, насправді ж ми розуміємо, що це стан готовності», – зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів