Поділитись:

Бійці Волинської тероборони вчаться знищувати ворожу техніку (відео)

Неділя, 01 січня 2023, 15:19
Бійці Волинської тероборони вчаться знищувати ворожу техніку  (відео)

Волинські тероборонівці  на полігоні вдосконалюють свої навички щодо знищення ворожої бойової техніки за допомогою вогнепальної зброї.

Про це пише Суспільне.

Як розповів заступник командира роти вогневої підтримки, старший лейтенант на позивний «Батя» Василь, бійці тренуються постійно, охороняють кордон і до будь-яких ситуацій готові. На озброєнні мають як стрілецьку техніку, так і потужні засоби ураження.

«Можемо висуватися в будь-який район, маємо техніку для забезпечення. Кулемети, гранатомети, гармати все в нас є. Ми працюємо з засідок, все в закритих позиціях, закопані, заховані, можемо чекати добу, дві, три. Вийшли, спалили і потім ще раз спалили», – зазначив військовий.

Бійці Волинської тероборони вчаться знищувати ворожу техніку  (відео) 

Тренуються бійці територіальної оборони в умовах, максимально наближених до бойових, – каже лікарка медичного пункту батальйону Ольга. З її слів, є й імітація вибухів, і імітація поранення бійця.

Медики надають домедичну допомогу за алгоритмом MARCH, що дозволяє максимально в обмежений термін перемістити пораненого на велику відстань. Лікарка Ольга говорить: якщо одні поранення видимі й фіксовані, то інші можна не помітити.

«Тут ви побачили той варіант, коли потерпілий надав сам собі невідкладну допомогу з допомогою стрільців санітарів, було накладено турнікет, тобто зупинена кровотеча, в результаті чого бойові медики мали трошки більше часу для огляду», – додала медикиня.

Бійці Волинської тероборони вчаться знищувати ворожу техніку  (відео) 

40-річний військовослужбовець Андрій працює зі стрілецькою зброєю і закріплює знання з домедичної допомоги. У мирному житті працював на будівництві. До військкомату наприкінці лютого прийшов сам і від початку повномасштабної війни несе службу на прикордонні.

«Навчаємося надавати першу медичну допомогу, навчаємося різної тактики використання зброї. Хай тільки спробують, получать по зубах однозначно», – говорить боєць.

На іншій ділянці полігону тероборонівці вправляються з протитанковим озброєнням, імітуючи ситуацію, коли через кордон з Білоруссю прорвалась колона танків.

Бійці Волинської тероборони вчаться знищувати ворожу техніку  (відео) 

Зі слів командира протитанкового взводу Ігоря, ворожі об'єкти тероборонівці знищили. «Я задоволений результатом своїх розрахунків – шість із шести. Це дуже класно!»» – сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів