Поділитись:

Україна буде змушена стати «Ізраїлем у Східній Європі» – Тарас Завгородній

Четвер, 29 грудня 2022, 20:50
Україна буде змушена стати «Ізраїлем у Східній Європі» – Тарас Завгородній

Понад 10 місяців Україна перебуває у стані повномасштабної війни з росією. Не зважаючи на успіхи ЗСУ на фронті, росія не бажає визнавати поразку. Чимало експертів вважає, що росія у майбутньому буде керуватись ідеями реваншизму за програш у війні.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» керуючий партнер Національної антикризової групи, політичний експерт Тарас Завгородній розповів, що Україна змушена буде стати «Ізраїлем у Східній Європі».

Експерт зазначив, що перш за все не вірить, що російська федерація після перемоги розпадеться, як це часто прогнозують, адже росія значно відрізняється від Радянського Союзу.

«По-перше Радянський Союз розвалювався не сам по собі. Його активно розвалювала сама Москва, а точніше пан Борис Єльцин, коли боровся за владу з Михайлом Горбачовим», – сказав він.

Окрім того, в Радянського Союзу були національні еліти, що усвідомлювали себе різними націями і могли перехопити ідеї розпаду на окремі країни чи республіки. Наразі у росії немає ані національних, ані регіональних еліт, що могли б просунути ідеї розпаду росії, а 80% населення росії визнають себе росіянами, що означає, що це моноетнічна країна.

«Після нашої перемоги росія буде один в один схожа на Німеччину після Першої світової війни. Тобто країна, яка прагне реваншизму, вона буде принижена, репарації будуть виплачувати, тому що Україна не може не брати репарації. Це означає, що ризики на нашому східному кордоні – вони залишаються».

Саме тому Україні доведеться бути «Ізраїлем» – зосередити зусилля на розвитку військово-промислового комплексу, що дозволятиме на покоління вперед випереджати озброєння росіян. В нас повинне бути власне виробництво, аби не залежати від партнерів у плані озброєння. Для того, щоб українці самі визначали, куди бити, як бити, як це робить Ізраїль.

Політичний експерт розповів, що Ізраїль почав розвивати власний ВПК у 1967 році, після того, як Франція припинила постачання зброї до країни.

«Нічого тут страшного немає, ми повинні це брати як реальність, розуміти, що українські спецслужби повинні займатися не кришуванням контрабанди і бабусь на базарах, а повинні займатися справами щодо знищення ворогів превентивно», – говорить він.

Тарас Загородній також зауважив, що Україні, можливо, доведеться об’єднатись з Польщею, Країнами Балтії та Скандинавії у власний оборонний блок на кшталт НАТО, адже ці країни максимально зацікавлені у безпеці своїх кордонів.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів