Поділитись:

«Лукашенко відверто тролить Путіна», – політконсультант Дмитро Васильєв

Вівторок, 27 грудня 2022, 21:50
«Лукашенко відверто тролить Путіна», – політконсультант Дмитро Васильєв

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Білорусь використовується як майданчик актів агресії проти нашої країни: окупанти використовують білоруські військові аеродроми, навчальні військові полігони та зосереджують на території країни певні збройні угрупування армії рф.

Білорусь прямо не бере участі у військових діях проти України. Від 24 лютого у ЗМІ неодноразово підіймалось питання залучення армії рб до війни з Україною,проте Лукашенко знаходить важелі, аби максимально відтягнути такий розвиток подій.

Чому Лукашенко не наважується відкрито вступити у війну у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV розповів політконсультант, президент Розвиткової агенції досліджень та аналітики «RADA» Дмитро Васильєв.

Експерт зазначив, що у Лукашенка є багато причин не йти на цей крок. По-перше, він є досвідченим політиком і відчуває, що росія у кінцевому результаті зазнає поразки, а ЗСУ довели усьому світу свою спроможність перемогти у цій війні.

«Бути разом із лузером Лукашенко не хоче. Він і так з лузером, і так допомагає росії, але вступати у цю війну і програти цю війну він точно не хоче», – каже Дмитро Васильєв.

По-друге, він розуміє, що народ Білорусі не хоче воювати проти українців. По-третє, усвідомлює, якщо він відправить своє військо на війну, то воно буде повністю розгромлене. У випадку втрати війська, Лукашенко залишиться беззахисним перед лицем як білоруського народу, так російських військових.

Також політконсультант поділився враженнями від спільної пресконференції Лукашенка і Путіна.

«Мені здалося, що Лукашенко відверто тролив Путіна. І Путіну було важко на цій пресконференції, він постійно тримав свої очі опущеними в стіл, інколи намагався через силу посміхнутися. Тому Лукашенко чим далі, тим відважніше поводить себе з президентом рф. Йому вже насправді менше цікава думка Путіна», – зазначає він.

Детальніше дивіться у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів