Поділитись:

Росія може зібрати 700 000 солдат – військовий аналітик Грабський (відео)

Вівторок, 20 грудня 2022, 21:50
Росія може зібрати 700 000 солдат – військовий аналітик Грабський (відео)

На тлі військових поразок в Україні восени росія оголосила про проведення часткової мобілізації. Наразі у росії і надалі проходить вже прихована мобілізація. Нещодавно Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів, що, на його думку, після підготовки мобілізованих росія у найближчі місяці може спробувати знову захопити Київ.

Про те, скільки військових можуть залучити до війни в Україні, у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV розповів військовий аналітик Сергій Грабський.

Експерт розповів, що тільки у першій хвилі мобілізації росія зібрала 300 000 солдатів, весною можуть відновитись відкриті мобілізаційні заходи і росіяни можуть мобілізувати ще близько 200 000 осіб. Окрім того, розпочався призов до строкової армії, а це – 120 000 військових. А весняний призов до армії може забезпечити ще додаткових 120 000 солдат. Оскільки за положеннями їхньої конституції військові дії наразі точаться на території росії, то вони безперешкодно можуть застосовувати строковиків у бойових діях для захисту власної території.

Проте військовий аналітик зазначив, що невідомо наразі, чи росія зможе собі дозволити зосередити таку кількість військових для війни в Україні, адже це значні навантаження на економіку країни. Адже за найменшими підрахунками, лише під час першої хвилі мобілізації росія втратила 600 000 – 700 000 робочих рук: когось забрали на війну, а інші покинули країну.

«Те, що вони технічно можуть зібрати таку кількість військ, хай низької якості і низького рівня забезпечення, не викликає жодних сумнівів. Росія завжди воювала саме такими військами. І мало того, я скажу, що в мене є певні такі перестороги, тому що росія вміє воювати саме такою армією», – зазначив експерт.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів