У Ковелі подякували пенсіонеру, який виявився причетним до зникнення колонки (фото)

П'ятниця, 16 грудня 2022, 18:10

Водозабірну колонку, яка зникла з перехрестя вулиць Винниченка – Незалежності у Ковелі, насправді не вкрали, а забрали полагодити.

Про це розповів міський голова Ковеля Ігор Чайка.

Наприкінці листопада у соцмережі обговорювали історію про водонапірну колонку у Ковелі, яку нібито невідомі зняли, а після розголосу повернули на місце.

З’ясувалося, що колонку зняв, щоб відігріти і полагодити, давній її опікун та майстер на всі руки Микола Андрійович Вакарчук. Він – місцевий пенсіонер, який з часів проживання в одному з будинків поряд постійно стежив за тим, щоб вона завжди була справною, аби мешканці з довколишніх будинків могли без проблем набрати воду.

81-річний Микола Вакарчук 25 років працював слюсарем-сантехніком і добре знається на різних механізмах. Мешкає він у будинку поблизу водонапірної колонки з 1970 року, сам часто набирає з неї воду. Одного дня виявив, що ручка, якою накачують воду, не працювала. Несправну колонку чоловік зняв, щоб розібратися, в чому проблема.

Виявилося, під час заморозків лід «розсунув» гумовий клапан колонки. Тож майстер взявся ремонтувати.

 

За ті три дні, поки колонка розмерзалася в гаражі, історія про її демонтаж ширилася в інтернеті: люди не хотіли вірити, що хтось міг у такий час колонку  вкрасти. Але рідні та сусіди майстра розвінчали всі домисли.

«Микола Андрійович не просто поремонтував колонку й встановив на місце, але й утеплив її, закутавши у стару шинель і пальто, які знайшов вдома. Дякую за небайдужість!» – зазначив Ігор Чайка.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: