Поділитись:

Свердловини у дворах луцьких багатоповерхівок: чи безпечне таке встановлення (відео)

Вівторок, 15 листопада 2022, 20:10
Свердловини у дворах луцьких багатоповерхівок: чи безпечне таке встановлення (відео)

Рашисти атакують Україну по об’єктах критичної інфраструктури. Зокрема такі прильоти були і у Луцьку. Після цього частина міста залишалась без електропостачання.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу КонкурентTV.

Через відсутность електропостачання лучани залишилися і без води, тож тепер бояться, що таке може статися знову. Тож, аби у випадку повторної ситуації, забезпечити себе та свою сім’ю водою, у деяких дворах багатоповерхівок міста почали з’являтися водозабірні колонки.

Встановили таку колонку поблизу багатоповерхівок на вулиці Зацепи, що на 33-му мікрорайоні Луцька. Як розповідає голова об’єднань ОСББ Віра Максимюк, люди згуртувалися та пробурили свердловину просто на прибудинковій території.

«Днів три назад вирішили встановити і встановили. Зараз скористатись колонкою може будь-хто, однак це не надовго», – вважає голова ОСББ

Жінка наголошує – користуватись водою можна буде лише за нагальної потреби. Крім цього, якщо буде критично пошкоджений водогін, «Луцькводоканал» організує підвіз води. Відтак, бурити свердловини самостійно лучанам не радять. Втім і заборонити таку діяльність не можуть.

Тим часом депутат Луцькради Андрій Лучик вважає, що, зрештою, кожен сам має право вирішувати, як максимально убезпечити себе від можливих загроз.

«Люди налякані. Зрозуміло, що після тих прильотів, які були по Луцьку, коли частина міста була без електропостачання, люди собі міркують: «А що буде, якщо взагалі пропаде світло?». Вони тоді взагалі залишаться без питної води. Тому кожен намагається забезпечити себе, свою сім’ю хоч якоюсь водою, саме тому бурять свердловини просто в дворах багатоповерхівок», – розповідає Андрій Лучик.

Деталі - у сюжеті:

Нагадаємо: у Луцьку модернізують станції підняття і підвищення тиску води для надійного водопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів