Поділитись:

Під брендом ЛуАЗ планують випускати електропікапи (фото, відео)

П'ятниця, 16 грудня 2022, 15:02
Під брендом ЛуАЗ планують випускати електропікапи (фото, відео)

Український бізнесмен має намір відновити бренд ЛуАЗ для випуску електрокарів. Презентацію першого електропікапу від бренду приурочили до річниці старту виробництва ЛуАЗ-969 «Волинь».

Про це написав у фейсбуці заступник голови правління Української асоціації учасників ринку електромобілів Вадим Ігнатов.

Ігнатов зазначив, що розробка електропікапа тривала майже п'ять років, а презентацію авто приурочили до 55-річчя старту виробництва ЛуАЗ-969 «Волинь». Приймати замовлення на придбання новинки планують почати уже наступного року.

«Колись в українській історії вже був такий автомобіль, але з двигуном внутрішнього згоряння. Це славнозвісна «Волинянка» – ЛуАЗ 969. Мені завжди було прикро, що зник такий неординарний автомобіль. Саме тому я вирішив відродити і сам бренд ЛУАЗ, і почати виробляти новий – електромобіль», – заявив він.

Під брендом ЛуАЗ планують випускати електропікапи (фото, відео) 

За словами творця електропікапа, наразі відпрацьована та протестована конструкцію авто, яка забезпечить міцність та надійність електромобіля, з одного боку, та буде нескладна у виробництві, з іншого. 

Планують випускати дві моделі пікапів:

  • «Фермер» – з двомісною кабіною та великим вантажним відсіком 
  • «Сіті» – з чотиримісною кабіною та меншим вантажним відсіком. 

Кузовні панелі виконають із пластику або композитних матеріалів. 

Під брендом ЛуАЗ планують випускати електропікапи (фото, відео) 

Ігнатов зазначив, що війна внесла деякі корективи у плани виробництва. На його думку, Луцьк зараз знаходиться в небезпечній прикордонній зоні, де щодня можна очікувати на провокації з боку агресорів. Тому виробництво були змушені розгортати в інших, більш безпечних регіонах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 листопада 2023
28 серпня 2023
18 серпня 2023
09 серпня 2023
03 березня 2023
21 лютого 2023
30 січня 2023
28 січня 2023
08 січня 2023
21 грудня 2022