Поділитись:

На базі «Волинянки» створили електромобіль для розвідників (фото, відео)

Середа, 19 жовтня 2022, 13:59

Харківські розробники на базі автомобіля підвищеної прохідності розробки та виробництва Луцького автомобільного заводу створили безшумний електромобіль для розвідників.

Про це повідомили «Харьковские извѣстия».

«Це електричний автомобіль на базі ЛуАЗ «Волинь». Нам було поставлене завдання – безшумний автомобіль, щоб він міг пересуватися без звуку, щоб можна було чути навколо інші автомобілі, що рухаються. Тому був такий побудований автомобіль. У ньому стоїть електродвигун. Він абсолютно безшумний, та пробіг його на одній зарядці близько 200 кілометрів. Він створювався для розвідки. Щоб виконувати розвідувальні операції. У лісі на пересіченій місцевості. Має підвищену прохідність», – розповів Андрій, розробник електромобіля.

Зазначають, що під капотом «Волині» замість двигуна встановили електроустановку від Jaguar. 

Цей унікальний автомобіль та ще ряд дуже важливих машин для харківських військових передали представники харківської бізнес-спільности. У цій партії: «швидка», бус, легковик та декілька позашляховиків. Ключі від них 17 жовтня отримали ті, для кого все це і готувалося.

Довідково:
ЛуАЗ-969 «Волинь» являє собою перше покоління радянських цивільних легкових автомобілів підвищеної прохідності. Автомобіль, як і всі ЛуАЗи, має передній привід, задній підключається за потребою. В наявності є блокування диференціала головної передачі заднього моста і понижуюча передача. Підвіска торсіонна незалежна, з гідравлічними амортизаторами. Задля забезпечення якомога більшого дорожнього просвіту біля ступиць коліс вмонтовані пари прямозубчастих циліндричних шестерень. Гідравлічні гальма роздільні для передніх і задніх коліс. Рульовий механізм і гальма уніфіковані з відповідними агрегатами сімейства «Запорожців».
Автомобіль розрахований на 4 осіб, або 2 осіб і 250 кг вантажу.

 

Нагадаємо: у Луцьку за 50 тисяч доларів продають задньопривідний дводверний седан «Запорожець» 1983 року випуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів