Поділитись:

До кордону з Волинню перекидають бригаду ССО ЗС Білорусі

Вівторок, 13 грудня 2022, 15:10
До кордону з Волинню перекидають бригаду ССО ЗС Білорусі

Фото ілюстративне

У Брестську область, ближче до кордону з Волинською областю, перекидають 103-ю Вітебську окрему гвардійську повітряно-десантну бригаду Сил спеціальних операцій ЗС Республіки Білорусь.

Про це у вівторок, 13 грудня, повідомив «Білоруські Гаюн».

«У напрямку Брестської області Білорусі просто зараз прямує великий ешелон з технікою цієї бригади», – йдеться у дописі.

За мінімальними оцінками, техніка наступна:

  • БТР – мінімум 10 одиниць;
  • МБТЗ «Кайман» – мінімум 3 одиниці;
  • МАЗи, Урали – мінімум 25 одиниць;
  • бензовози – мінімум 2 одиниці;
  • вагони пасажирські та вантажні.

«Саме МБТЗ «Кайман» (білоруська версія БРДМ, - ред.) є характерною технікою для 103-ї ССО, що дозволяє говорити, що йде перекидання саме цього підрозділу», – пише «Гаюн».

Таким чином, роблять висновок у центрі моніторингу,  є підстави вважати, що 103-ю Вітебську бригаду також залучили до раптової перевірки бойової готовності, про яку МО РБ повідомило вранці 13 грудня.

«Є й інші варіанти з якою метою 103-а бригада перекидається до Брестської області: це може бути, наприклад, ротація їхніх підрозділів у прикордонні з Україною, або бойове злагодження з підрозділами ЗС РФ, які вчора були помічені у Брестській області», – йдеться у дописі.

Нагадаємо: у Білорусі в район полігону у Брестській області, що межує з Волинню, переміщують російську військову техніку.

До кордону з Волинню перекидають бригаду ССО ЗС Білорусі 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів