Поділитись:

У Білорусі чоловіків не випускають за кордон, – експерт оцінив небезпеку для України

Неділя, 11 грудня 2022, 10:52
У Білорусі чоловіків не випускають за кордон, – експерт оцінив небезпеку для України

Полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант вважає, що у Білорусі відбувається певна активність, але не обов'язково, що противник зможе створити потужне угруповання

Про це він сказав в ефірі телеканалу Еспресо.

«Кремль фактично проводить певну форму мобілізації або передмобілізаційну підготовку в Білорусі. Зараз там контролюють кожного. Всі чоловіки повинні стати на облік, і кожного, хто намагається покинути країну, намагаються зупинити. У Білорусі немає стільки охочих людей. Багато росіян, які поїхали на фронт, не є загартованими в боях, це новачки. Все, що вони можуть привезти з росії – це ще більше мобілізованих. Тобто, буде ще одна битва, коли проти України просто кидають гарматне м’ясо. Я не бачу перспектив скоординованої великої битви», – зазначив Грант.

Зі слів військового експерта, Білорусь відправляла боєприпаси й обладнання до росії, і навряд чи ці боєприпаси та обладнання повернуться. Вже багато чого знищено і використано, особливо боєприпасів.

«Логістичний простір за спиною білорусів є слабким, і не факт, що саме цей логістичний простір дасть їм необхідну потугу. Вони можуть атакувати, і це буде проблемою для ЗСУ через чисельність війська. Місця, через які вони можуть атакувати, досить вузькі й можуть бути добре захищені. У Києві набагато більше людей, які побували в бою, і на відміну від білорусів – це буде не перша битва. Такий розклад може бути проблемою, але це проблема кількості, а не якості. Хоча і кількість, як ми знаємо, має свою силу» – підкреслив Грант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів