Поділитись:

Як працює дитяча поліклініка у Луцьку, коли нема світла (відео)

П'ятниця, 02 грудня 2022, 17:10
Як працює дитяча поліклініка у Луцьку, коли нема світла (відео)

Луцька дитяча поліклініка готова приймати пацієнтів, коли відсутнє електропостачання.

Про це Суспільному розповіла директорка медзакладу Оксана Лєщинська.

За словами Оксани Лєщинської, під час знеструмлення в поліклініці не роблять профщеплень, оскільки зберігання вакцин потребує суворого дотримання холодового режиму.

Холодильники для зберігання вакцин Луцької міської дитячої поліклінікиХолодильники для зберігання вакцин Луцької міської дитячої поліклініки
 

У медзакладі є бензиновий генератор. Він забезпечує роботу шести холодильників та кондиціонера. За словами завгоспа дитячої поліклініки Олексія Парфенюка, генератор працює протягом трьох годин, а тоді йому треба зробити перерву, хоча б на пів години. Він додав: щоб забезпечити безперебійну роботу лабораторії треба ще хоча б один такий генератор.

Як працює дитяча поліклініка у Луцьку, коли нема світла (відео) 

Як розповіла лікарка-лаборантка Людмила Шульга, за добу у дитячій поліклініці роблять близька 400 аналізів.

«Ми стараємося прийняти усіх хворих, які прийшли на обстеження. Якщо вимикають світло, то в нас є UPS, який деякий час підтримує роботу мікроскопів», – говорить лаборантка.

Лікарка-педіатр Жанна Пахарчук говорить, що коли зникає світло, педіатри оглядають дітей за допомогою ліхтариків, а записи роблять у журналі реєстрації амбулаторних хворих.

Стоматологиня Ольга Лега зауважила, що у стоматологічному кабінеті під час відсутності світла приймають пацієнтів лише з гострим болем. З її слів, без електрики обладнання в кабінеті не працює. Каже, що стоматологи можуть лише оглянути пацієнта.

Без світла не проводять деякі процедури у реабілітаційному відділенні.

«У нас є: і електрофорез, і магнітотерапія, і УВЧ-терапія. Коли немає світла, ми повідомляємо людей, і процедури в нашому відділенні не проводяться», – зазначила завідувачка відділення Світлана Гнатів.

Лучанка Адріана Притула привела п’ятирічну доньку на процедури. Жінка говорить, що без інгаляцій їм не обійтися, бо в дитини сильний кашель.

За словами Оксани Лєщинської, в умовах довготривалого відключення світла, в поліклініці працюватиме кабінет з обігрівом для прийому лучан у невідкладних ситуаціях.

Нагадаємо: працівники Луцького зоопарку через відключення світла та затримку постачання генератора шукають альтернативні способи, аби зігріти тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
28 лютого 2024
14 січня 2024
23 жовтня 2023
19 жовтня 2023
18 вересня 2023
04 вересня 2023
04 серпня 2023
18 липня 2023