Поділитись:

Як отримати рецепт на ліки, якщо нема електрики

Четвер, 01 грудня 2022, 09:09
Як отримати рецепт на ліки, якщо нема електрики

Якщо у лікаря немає інтернету або електроенергії – не біда. Замість електронного направлення або рецепту на «Доступні ліки» лікар може виписати паперовий документ.

Паперовий рецепт лікар випише на Формі рецептурного бланку №1. Він містить інформацію про медзаклад, лікаря та пацієнта. В рецепті лікар має підкреслити, чи препарат буде повністю безоплатний для пацієнта, чи з доплатою. Сам лікарський засіб виписується за міжнародною непатентованою назвою (МНН) і не більше трьох найменувань на один рецепт, – повідомили в НСЗУ. 

Лікар засвідчить рецепт своїм підписом та печаткою. У такому разі аптека видає лікарський засіб пацієнту за паперовим рецептом та обліковує його.

При призначенні додаткових консультацій інших лікарів, аналізів та досліджень лікар випише паперове направлення. Заклади, які уклали договори з НСЗУ, зобовʼязані на час дії воєнного стану приймати пацієнтів з паперовими направленнями так само як і з електронними.

Пацієнти з паперовими направленнями мають право отримати безоплатно передбачені Програмою медичних гарантій медичні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів