Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 30 листопада

Середа, 30 листопада 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 30 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 30 листопада:

Про те, що 50% вартості генераторів для луцьких багатоповерхівок відшкодує місто

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 30 листопада 

Мешканцям багатоквартирних будинків місто пропонує відшкодувати до 50% вартості встановленого генератора, але не більше 40 тисяч гривень. 

Відповідне рішення прийняли під час 37-ї сесії Луцької міської ради.

За задумом, це має працювати так: голова ОСББ чи управитель збирає загальні збори і розповідає про цю програму. Потім кожен під'їзд вирішує, чи потрібен їм генератор. Тоді вже мешканці багатоквартирних будинків самі шукають той генератор, потужності якого буде для них достатньо, думають, де і як його встановити, купують його, а потім а потім подають документи на відшкодування частки. Місто розглядає пропозицію, і приймає рішення, чи буде співфінансувати цю купівлю, а чи ні.

Ініціатором програми був депутат Луцької міської ради Роман Бондарук.

Голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Луцької міської ради Тарас Шкітер, який раніше ініціював прийняття такої програми, зауважив, що наразі це дуже правильне рішення. За його словами, кожен багатоквартирний будинок матиме змогу отримати часткову компенсацію за придбаний електрогенератор для своїх потреб відповідно до програми. 

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 30 листопада 

«Приємно, що Роман Анатолійович долучився до цієї ініціативи і розробив це положення. Сьогодні кожен мешканець ставить перед собою питання – як пережити цю зиму в теплі та з гарантією отримання електроенергії кожної доби хоча б частково. Наша команда ініціювала прийняття цього рішення і безумовно ми його будемо підтримувати. Але на цьому ми не маємо зупинятися ми маємо продовжувати рухатися далі і не забувати про підтримку місцевого бізнесу, а також мешканців приватного сектору.», – наголосив депутат.

Окрім того, Тарас Шкітер запропонував збільшити відшкодування до 60 тисяч гривень.

Про те, що у Луцьку на Львівській сталася аварія

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 30 листопада 

У Луцьку сталася ДТП на вулиці Львівській.

Аварія трапилася по обіді 30 листопада. Про це телеканалу Конкурент TV повідомили очевидці.

Автомобіль Мазда перевернувся на дах. На дорозі утворився величезний затор, рух однією смугою паралізовано.

У пресслужбі поліції Волині повідомили, що за попередніми даними, у ДТП ніхто не постраждав. Авто зазнало значних механічних ушкоджень.

Про те, що у Луцьку затримали прикордонника, який за гроші випускав ухилянтів з України

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 30 листопада 

На Волині внутрішня безпека Держприкордонслужби викрила прикордонника-хабарника, який за гроші погодився пропустити через пункт пропуску «Устилуг» чоловіка призовного віку.

Про це у середу, 30 листопада, повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

Інспектор за 6 тисяч доларів США погодився сприяти у безперешкодному перетині кордону через пункт пропуску «Устилуг» громадянином призовного віку. За ці кошти, прикордонник, зокрема, мав «не помітити» розбіжність між транспортним засобом, яким чоловік слідував за кордон, та тим, відомості про який внесені у систему «Шлях».

Військовослужбовця та його спільника – колишнього прикордонника, затримали днями у Луцьку офіцери відділу внутрішньої та власної безпеки по Волинському прикордонному загону ГВВВБ «Захід» спільно зі співробітниками СБ України, Головного слідчого управління ДБР (розташованого у м. Київ), за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора України.

Крім того, упродовж жовтня-листопада правоохоронці задокументували ще декілька фактів отримання інспектором неправомірної грошової винагороди на загальну суму понад 1500 доларів США. Так, за цей період прикордонник «допоміг» у зазначений вище спосіб незаконно перетнути кордон п’ятьом ухилянтам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів