Поділитись:

Вимушений переїзд: чому луцьке управління охорони здоров'я змінює розташування

Середа, 30 листопада 2022, 15:13

З'ясували, що Волинська обласна рада володіє приміщенням управління охорони здоров'я Луцької міської ради на проспекті Волі, 1а, тому правління переїхало у сусіднє приміщення – на проспект Волі, 3а. Депутати вирішували, чи варто змінювати юридичну адресу управління.

Про це говорили під час 37-ї сесії Луцької міської ради у середу, 30 листопада.

Депутат Луцькради від «Громадянського руху «Свідомі» Андрій Лучик звернувся до депутатів з проханням не підтримувати цей проєкт рішення. Він переконаний, що міська рада повинна відстоювати своє комунальне майно, тому юридичну адресу змінювати не варто.

«Управління охорони здоров'я переїжджає тому, що якимось чином обласна рада отримала право власності це приміщення. Чому так? Незрозуміло. Якщо ми зараз змінимо адресу, ми отримаємо ще один аргумент проти у майбутньому судовому позові. Тому я закликаю депутатів відстоювати наше комунальне майно та не підтримувати цей проєкт рішення для того, щоб можна було відстояти право власності на приміщення чи частину приміщення на проспекті Волі, 1а», – зауважив депутат.

Андрій Лучик><span class=Андрій Лучик
 

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк відповіла, що Луцькрада буде боротись своє майно та, швидше за все, подаватиме судовий позов.

«Ми виявили такі зміни нещодавно і до нашої каденції. На сьогодні ми переміщуємо управління охорони здоров'я на проспект Волі, 3а. За своє приміщення будемо боротися. Швидше за все, це будуть судові позови», – сказала вона.

Андрій Лучик додав: «Якщо будемо боротися, то для чого зараз змінювати юридичну адресу? Ми можемо фізично знаходитися в іншому приміщенні, а юридична адреса буде залишатися такою, яка й була до того».

Луцький міський голова зазначив, що це не було рішенням управління охорони здоров'я. 

«Ми виявили, що у 2015 році площа цього приміщення, яке належить обласній раді, дуже дивним чином з 170 квадратів збільшилася до понад 500 квадратів. Незрозуміло, за яким документами. Юридичний департамент вивчає перспективи врегулювання цього питання в юридичній площині», – відповів мер.

Нагадаємо: після гучного скандалу навколо Луцької міської стоматполіклініки у закладі змінився директор. Вже з 1 листопада клініку очолює новий лікар, який обійняв посаду Світлани Черниш. Тимчасово виконувачем обов'язків директора медзакладу став Іван Примачук, який до цього обіймав посаду завідувача ортопедичним відділенням цієї ж поліклініки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024
21 грудня 2023