Поділитись:

Волинському центру материнства і дитинства передали спецавтомобіль (фото)

Субота, 05 листопада 2022, 11:28

Волинське обласне ТМО захисту материнства і дитинства отримало спецавтомобіль для надання акушерсько-гінекологічної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОВА.

Спеціальний автомобіль, який обладнаний усім необхідним для проведення оглядів та навіть приймання пологів, відтепер доступний у Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства.

 

Отримали авто швидкої допомоги від уряду. Це авто з-поміж тих, які як гуманітарну допомогу нашій державі надав уряд Іспанії. Зокрема, Україні передали 30 машин, одна з яких приїхала на Волинь.

Як розповіла генеральний директор КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська, спеціальний автомобіль обладнаний усім необхідним для акушерсько-гінекологічної допомоги жінкам області та буде використовуватись для проведення виїзних прийомів у віддалених населених пунктах області.

 

  

 

Окрім цього, за потреби (в ургентній ситуації, або з початком пологової діяльності) можна викликати цю машину з акушерською кваліфікованою бригадою за безплатним номером: 0800 109 109.

У машині швидкої допомоги є повна комплектація для надання ургентної допомоги як жінкам, так і новонародженим діткам. Передбачено все: від проведення профілактичного огляду жінок до прийняття пологів та серцево-легеневої реанімації. Додатково амбулаторний гінекологічний автомобіль обладнають електрокардіографом, кольпоскопом і апаратом УЗД.

Як відзначила Ірина Горавська, такий автомобіль в області є дуже затребуваним. Це вже показали виїзні прийоми, які здійснює медзаклад подібною клінікою на колесах, наданою Литвою.

Як показала практика, така послуга користується надзвичайно великим попитом серед населення. Для прикладу, упродовж останнього місяця такі виїзди були проведені у 5 селах Любешівської громади. Прогнозували здійснити близько 20-и оглядів, в результаті – за один виїзд понад 40.

Слід зауважити, що послуга повністю безплатна, усе необхідне бригади привозять з собою. На додаток, проводять УЗД, кольпоскопію, а у разі необхідності дають електронне направлення для додаткового обстеження або госпіталізації. Фахівців достатньо, виїзні бригади формуються щомісяця.

 

Також у планах також сформувати ще таку педіатричну виїзну бригаду. Тож наявність такого автомобіля не лише наблизить медичну допомогу до пацієнта, а й значно покращить її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
09:53
20 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
12:02