Поділитись:

В Україні виникла проблем з інтернетом: у Мінцифрі назвали причину

Середа, 23 листопада 2022, 22:52
В Україні виникла проблем з інтернетом: у Мінцифрі назвали причину

Багато українців 23 листопада зіткнулися з проблемами з Інтернетом після масованого ракетного удару росії по Україні. Базові станції та оператори зв'язку використовували генератори через відключення світла.

За даними компанії NetBlocks,"Україна зіткнулася з відключеннями електроенергії в масштабі країни, що робить значний вплив на доступ до Інтернету". При цьому наголошується, що "підключення до мережі в Україні на рівні 35 відсотків" в порівнянні з минулим тижнем.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що через перехід станцій генератори відбувається перевантаження.

"Через масовані ракетні удари російських терористів у багатьох регіонах впав інтернет-трафік. Екстрені відключення електроенергії. Базові станції та оператори фіксованого зв'язку по можливості перейшли на Генератори. Мобільні оператори, де працюють вишки-перевантажені трафіком", – написав чиновник в Telegram.

Міністерство допомагає організувати поставки дизельного палива, а також вирішує інші операційні завдання.

"Виклик, який не бачила жодна країна в сфері телекомунікації. Як і в інших сферах. Пройдемо його. Чітко знаємо, що робити, працюємо. І з кожною новою атакою будемо сильнішими, поки не переможемо", – підсумував Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024
03 січня 2024
29 грудня 2023