Поділитись:

Волинський драмтеатр підготує 5 прем'єр та відкриє додаткову сцену

Понеділок, 21 листопада 2022, 22:10
Волинський драмтеатр підготує 5 прем'єр та відкриє додаткову сцену

У Волинському обласному драматичному театрі імені Тараса Шевченка анонсували плани на 2023 рік: зокрема, розширять репертуар та облаштують нову сцену.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки директора театру Сергій Скулинець під час бюджетних слухань, йдеться на сторінці Волинської обласної ради у Фейсбуці.

Як йдеться у дописі, тимчасово виконувач обов’язки директора обласного музично-драматичного театру Сергій Скулинець подякував голові та депутатам облради за виділене на наступний рік достатнє фінансування. Він також розповів про наміри збільшити обсяг власних надходжень завдяки розширенню репертуару, підготовки щонайменше 5 прем’єр, відкриттю додаткової сцени в укритті.

З проблем він назвав котельню театру, яка до того ж опалює ще кілька житлових і громадських будівель, та високу вартість газу для цих обсягів. Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зауважив, що триває процес передачі котельні з наступного року на баланс Луцької міської громади. Паралельно ведуться й перемовини з постачальником газу про встановлення оптимальної ціни.

Загалом депутати планують скерувати 150 мільйонів гривень на культуру у 2023 році.

Нагадаємо, що Луцька літературна резиденція «Місто натхнення» до 300-річчя з дня народження українського філософа Григорія Сковороди започаткувала міждисциплінарний проєкт «Сковорода у Луцьку». Віртуальне гостювання Григорія Савича у луцьких локаціях є логічним продовженням формату резиденції в умовах війни й водночас символічною підтримкою усіх колег, які опікуються питанням відновлення української культурної спадщини, що зазнала знищення та руйнувань під час російської агресії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів