На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото)

Понеділок, 21 листопада 2022, 16:36

У Нововолинську розпочинає роботу перший в Україні індустріальний парк у форматі експортоорієнтованого food-кластеру. Його територія займає 20 гектарів і може вмістити близько 10 підприємств харчової промисловості.

Про це повідомили «Волинські новини».

Індустріальний парк NOVO, який може стати місцем для релокації українського бізнесу під час війни, відкрили у понеділок, 21 листопада.

До локації підведені всі комунікації: вода, газ, електроенергія. Вона розташована біля залізничної колії та траси Р-15 Ковель – Володимир – Червоноград – Жовква, якою можна дістатися, наприклад, до Львова.

Під час церемонії відкриття індустріального парку заклали на 25 років капсулу часу з посланням до нащадків.

Нововолинський міський голова Борис Карпус зазначив, що відкриття індустріального парку – це ще одна віха розвитку міста. Він анонсував, що тут працюватимуть екологічно чисті підприємства.

«Відкриття індустріального парку – це крок для зміцнення української промисловості. Індустріальний парк – важливий етап державної політики у рамках розвинув промисловості», – сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Він додав, що битви виграє армія, а війну – економіка.

З нагоди відкриття індустріального парку NOVO Борис Карпус і голова керівної компанії індустріального парку Олександр Бондаренко підписали відповідний документ.

У Нововолинського індустріального парку вже є попередні домовленості з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики про зобов’язання увійти в парк.

З урахуванням пільг (0% податку на прибуток на 10 років для компаній на території індустріального парку; звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання для заводу на території індустріального парку) термін окупності інвестицій у підприємство на території парку може становити чотири-п’ять років.

Як очікують, завдяки новим підприємствам індустріального парку будуть створені тисячі робочих місць, а бюджет отримуватиме мільйони податків.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: