Поділитись:

На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото)

Понеділок, 21 листопада 2022, 16:36
На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото)

У Нововолинську розпочинає роботу перший в Україні індустріальний парк у форматі експортоорієнтованого food-кластеру. Його територія займає 20 гектарів і може вмістити близько 10 підприємств харчової промисловості.

Про це повідомили «Волинські новини».

Індустріальний парк NOVO, який може стати місцем для релокації українського бізнесу під час війни, відкрили у понеділок, 21 листопада.

До локації підведені всі комунікації: вода, газ, електроенергія. Вона розташована біля залізничної колії та траси Р-15 Ковель – Володимир – Червоноград – Жовква, якою можна дістатися, наприклад, до Львова.

Під час церемонії відкриття індустріального парку заклали на 25 років капсулу часу з посланням до нащадків.

Нововолинський міський голова Борис Карпус зазначив, що відкриття індустріального парку – це ще одна віха розвитку міста. Він анонсував, що тут працюватимуть екологічно чисті підприємства.

«Відкриття індустріального парку – це крок для зміцнення української промисловості. Індустріальний парк – важливий етап державної політики у рамках розвинув промисловості», – сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Він додав, що битви виграє армія, а війну – економіка.

З нагоди відкриття індустріального парку NOVO Борис Карпус і голова керівної компанії індустріального парку Олександр Бондаренко підписали відповідний документ.

У Нововолинського індустріального парку вже є попередні домовленості з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики про зобов’язання увійти в парк.

З урахуванням пільг (0% податку на прибуток на 10 років для компаній на території індустріального парку; звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання для заводу на території індустріального парку) термін окупності інвестицій у підприємство на території парку може становити чотири-п’ять років.

Як очікують, завдяки новим підприємствам індустріального парку будуть створені тисячі робочих місць, а бюджет отримуватиме мільйони податків.

На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото)На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото)На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото)На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото)На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото)На Волині відкрили індустріальний парк для релокації українського бізнесу (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів