Поділитись:

Трамп повернувся у Twitter і уже зібрав мільйони підписників

Понеділок, 21 листопада 2022, 00:20
Трамп повернувся у Twitter і уже зібрав мільйони підписників

Новий власник корпорації Twitter американський бізнесмен Ілон Маск скасував рішення про блокування у соцмережі облікового запису колишнього президента США Дональда Трампа. Станом на 15.30 неділі, 20 листопада, на його обліковий запис підписалося понад 80 млн читачів.

Як повідомляє Reuters, обліковий запис Трампа в Twitter мав понад 88 мільйонів підписників до того, як його заблокували 8 січня 2021 року.

Одразу після розблокування він почав накопичувати підписників і буквально миттєво зібрав майже 100 тисяч читачів. Деякі користувачі спочатку повідомили, що не змогли стежити за відновленим обліковим записом.

Раніше Маск провів опитування у своєму Twitter про відновлення облікового запису Трампа. Понад 50% учасників висловилися за розблокування сторінки експрезидента. У голосуванні взяли участь 15 мільйонів користувачів.

"Vox Populi, Vox Dei (тобто "Голос народу - голос божий")", – написав з цього приводу Маск і оголосив про відновлення облікового запису Трампа.

Дональд Трамп у відповідь заявив, що не збирається повертатися до Twitter і використовуватиме свою соцмережу Truth Social. 

“Я не бачу для цього жодних причин”, – сказав у коментарі журналістам колишній президент. 

Як відомо, облікові записи Дональда Трампа у соцмережах – Facebook, Instagram та Twitter – були заблоковані у січні 2021 року. Тоді прихильники Трампа, які не згодні з результатами виборів президента США, взяли штурмом у Вашингтоні будівлю Капітолію. Загинули кілька людей. Керівництво соцмереж вирішило, що Трамп у своїх акаунтах підбурював своїх прихильників до заворушень.

Нагадаємо, що незабаром Ілон Маск шукатиме людину, яка могла б очолити Twitter для того, щоб менше приділяти часу вирішенню справ у медіакомпанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів