Поділитись:

Пентагон визнав, що агресія росії – найбільший виклик з часів Другої світової

Субота, 19 листопада 2022, 23:57
Пентагон визнав, що агресія росії – найбільший виклик з часів Другої світової

Російська збройна агресія є найбільшим викликом, що постав перед Сполученими Штатами від часів Другої світової війни.

Про це 19 листопада під час Міжнародного форуму з безпеки у британському Галіфаксі заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

«Наше інвестування у безпеку України — це інвестиція у нашу власну безпеку та процвітання. Путінська війна викликала найбільшу безпекову кризу у США від початку Другої світової війни», — наголосив посадовець.

За його словами, агресія рф загрожує Європі та світовому устрою.

«Я хочу розказати про 4 причини, чому Україна стосується кожного з нас: 1) путінська війна — це загроза усій Європі; 2) російська агресія — це прямий виклик нашим союзникам по НАТО; 3) російська невибіркова жорстокість — це посягання на наші спільні цінності та на права людини; 4) російська війна руйнує світоустрій, який зберігає нашу безпеку», — підкреслив Остін.

Міністр наголосив, що НАТО залишається поза конфліктом в Україні.

«НАТО — це оборонний Альянс. Він не кидає виклик росії та не несе їй небезпеку. Ми не будемо частиною путінської війни. Але ми будемо стояти з Україною у її захисній боротьбі», — зауважив він.

Окрім того, посадовець засудив російські обстріли території України.

«Це не просто помилки. Це не винятки з правил. Це — звірства. Російські ракетні обстріли залишили невинних українців без тепла, води та світла. Ми бачили напади на школи. Вбиті діти. Розбомблені лікарні. Центри української історії та культури перетворені на руїни», — наголосив Ллойд Остін.

Нагадаємо, що російська федеральна служба охорони готується до «масованої ідеологічної атаки з боку ворога», розробивши план морально-психологічного захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів