Поділитись:

Прем’єр Британії пообіцяв посилити ППО України 125 зенітними гарматами

Субота, 19 листопада 2022, 17:09
Прем’єр Британії пообіцяв посилити ППО України 125 зенітними гарматами

Під час свого першого візиту до Києва прем'єр-міністр Ріші Сунак підтвердив, що Велика Британія посилить протиповітряну оборону України.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Прем'єр-міністр зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити останні події у війні.

«В той час, як Збройні сили України успішно відтісняють російські війська на землі, цивільне населення зазнає жорстоких бомбардувань з повітря», – зауважив Сунак.

Основний пакет протиповітряної оборони вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів буде спрямований на «захист українського цивільного населення та критично важливої національної інфраструктури від інтенсивного шквалу російських ударів».

Він складається зі 125 зенітних гармат і технологій для протидії смертоносним іранським безпілотникам, в тому числі йдеться про десятки радарів і засобів радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Велика Британія також посилює свою пропозицію щодо тренувань для Збройних сил України, надсилаючи в регіон досвідчених військових медиків та інженерів для надання спеціалізованої підтримки.

«Я пишаюся тим, як Велика Британія підтримувала Україну з самого початку, і я тут сьогодні, щоб сказати, що Велика Британія і наші союзники продовжуватимуть підтримувати Україну, яка бореться за припинення цієї варварської війни і встановлення справедливого миру», – заявив Сунак.

Нагадаємо: у суботу, 19 листопада, до Києва прибув прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів