Поділитись:

Луцька районна лікарня ризикує лишитися без опалення з 21 листопада

П'ятниця, 18 листопада 2022, 22:32
Луцька районна лікарня ризикує лишитися без опалення з 21 листопада

Виділених Луцькою районною радою 500 тисяч гривень вистачило на кілька тижнів для забезпечення котельні паливною сировиною.

Про це інформують в Луцькій районній раді.

Як повідомили у комунальному підприємстві «Райтеплобуд», придбані пелети закінчуються й уже з 21 листопада немає чим опалювати лікарню.

У райраді з кошторисних призначень Луцької районної ради було виділено 500 тисяч гривень на придбання паливної сировини для Луцької центральної районної лікарні.

Крім того КП виділило 160 тисяч гривень власних коштів на ці потреби. Це дало змогу придбати 44 тонни пелети та певний час забезпечити теплопостачанням лікарню.

«Свої зобов’язання по опаленню лікарні Луцька районна рада виконала, виділивши півмільйона гривень із фонду заробітної плати для закупівлі пелет. Волинська обласна військово-цивільна адміністрація та Підгайцівська сільська рада не дотримали свого слова про виділення коштів, відтак лікарня вже з понеділка залишиться без тепла», – розповів голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

На сайті Підгайцівської ОТГ зауважують, що Луцька райрада досі не передала на баланс Підгайцівської сільської ради котельню у Липинах, яка була єдиним майновим комплексом з Луцькою центральною районною лікарнею:

«Тож виникла правова колізія, коли лікарня на балансі Підгайцівської сільської ради, а котельня, яка у дворі медзакладу, належить Луцькій райраді».

На сьогодні сільрада чекає перше судове засідання у справі щодо передачі приміщення котельні у власність Підгайцівської сільської ради через суд, однак з невідомих причин засідання кілька разів переносилося.

«Щодо фінансових зобов’язань Підгайцівської сільської ради перед Луцькою райлікарнею. З бюджету громади для потреб медзакладу на оплату послуг теплопостачання у 2022 році з бюджету Підгайцівської сільської ради виділили 2 583 637 гривень. З цієї суми за опалення лікарні у листопаді Рейтеплобуд вже отримав 255 200 гривень», – йдеться на сайті.

У Підгайцівській сільській раді наголошують, що пропозиція взяти на баланс сільської ради приміщення котельні у постійне користування досі актуальна.

«У такому разі райрада може раз і назавжди розв'язувати свої проблеми із забезпеченням опалювального сезону у Луцькій райлікарні, а Підгайцівська сільська рада оперативно вирішить питання з придбанням пелети для котельні й збереже комфортні умови для пацієнтів медзакладу», – зазначають в ОТГ.

Нагадаємо, що у Нововолинську завдяки професійним злагодженим діям бригади «швидкої» врятували життя 63-річного пацієнта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів