Поділитись:

Чи будуть мерзнути пацієнти Луцької районної лікарні: у Підгайцях відповіли на звинувачення

Понеділок, 21 листопада 2022, 20:01
Чи будуть мерзнути пацієнти Луцької районної лікарні: у Підгайцях відповіли на звинувачення

Сьогодні, 21 листопада, голова Луцької районної ради Олександр Омельчук заявив про те, що кошти, які були виділені на придбання пелети для котельні КП «Райтеплобуд», закінчуються.

Про це йдеться на сайті Підгайцівської ОТГ.

І вже від сьогодні, 21 листопада, Луцька районна лікарня ризикує лишитися без опалення. Як повідомлялося раніше, виділених Луцькою районною радою 500 тисяч гривень вистачило на кілька тижнів для забезпечення котельні паливною сировиною.

«Коштів на продовження опалювального сезону нібито немає. Заради справедливості зауважимо, що це ж підприємство продовжує опалювати приміщення Луцької районної ради, яка якраз і заявляє, що пацієнти лікарні з понеділка мерзнутимуть», – йдеться на сайті Підгайцівської ОТГ.

На сайті зауважують, що Луцька райрада досі не передала на баланс Підгайцівської сільської ради котельню у Липинах, яка була єдиним майновим комплексом з Луцькою центральною районною лікарнею:

«Тож виникла правова колізія, коли лікарня на балансі Підгайцівської сільської ради, а котельня, яка у дворі медзакладу, належить Луцькій райраді».

На сьогодні сільрада чекає перше судове засідання у справі щодо передачі приміщення котельні у власність Підгайцівської сільської ради через суд, однак з невідомих причин засідання кілька разів переносилося.

«Щодо фінансових зобов’язань Підгайцівської сільської ради перед Луцькою райлікарнею. З бюджету громади для потреб медзакладу на оплату послуг теплопостачання у 2022 році з бюджету Підгайцівської сільської ради виділили 2 583 637 гривень. З цієї суми за опалення лікарні у листопаді Рейтеплобуд вже отримав 255 200 гривень», – йдеться на сайті.

У Підгайцівській сільській раді наголошують, що пропозиція взяти на баланс сільської ради приміщення котельні у постійне користування досі актуальна.

«У такому разі райрада може раз і назавжди розв'язувати свої проблеми із забезпеченням опалювального сезону у Луцькій райлікарні, а Підгайцівська сільська рада оперативно вирішить питання з придбанням пелети для котельні й збереже комфортні умови для пацієнтів медзакладу», – зазначають в ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів