Поділитись:

Українських фахівців допустять до розслідування щодо ракети у Польщі, – Зеленський

Четвер, 17 листопада 2022, 14:05
Українських фахівців допустять до розслідування щодо ракети у Польщі, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що українські фахівці візьмуть участь у розслідуванні обставин падіння ракети у Польщі.

Про це президент сказав на конференції Bloomberg New Economy Forum, – повідомляє LB.ua.

Зі слів Володимира Зеленського, підтвердження того, що українські фахівці братимуть участь у розслідуванні падіння ракети, було отримано вчора.

«Доки розслідування не завершиться, ми не можемо сказати точно, які ракети чи їх частини впали на території Польщі. Але ми бачили картинки діаметра вирви. Це не могли бути тільки залишки протиракетних систем», – сказав він.

Він нагадав, що 15 листопада по території України росія випустила понад 100 ракет. Зеленський подякував світу за підтримку і надання систем ППО, а також за те, що Україну не звинувачують у падінні ракети і загибелі людей у Польщі. Однак точно ніхто не знає, що сталося 15 листопада.

«Я не знаю точно, що трапилося цього разу, на 100 %. Світ також не знає на 100 %. Я впевнений, що це була російська ракета. Ми вдячні, що нас не звинувачують, тому що ми боремося із російськими ракетами на нашій території», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо: голова Бюро міжнародної політики Польщі Якуб Кумох заявив, що наразі є багато свідчень того, що одна з ракет, яка мала збити російську ракету, не влучила в ціль. Раніше український президент Володимир Зеленський сказав, що на територію Польщі впала саме російська ракета, та навів серйозні аргументи. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну, оскільки ракета, що впала, зі слів Дуди, вірогідно, була випущена українськими силами ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів