Поділитись:

«Я розумію бажання та позицію США », – Жданов пояснив, що в Польщі впали не українські ракети

Середа, 16 листопада 2022, 19:00
«Я розумію бажання та позицію США », – Жданов пояснив, що в Польщі впали не українські ракети

Ракети С-300, які на думку Байдена, впали на території Польщі, мають систему самоліквідації.

Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов.

“Я розумію бажання та позицію США сказати, що це були ракети, випущені Україною з метою збити російські ракети. Але в українських С-300 є особливості: у неї є система самоліквідації – якщо вона не потрапляє в ціль, вона вибухає. Спрацювати, як ракета класу земля-земля, вона не може. Такі перероблені ракети є тільки у рф - ними вони обстрілюють українські міста. Польські журналісти вчора по гарячих слідах сказали, що уламки схожі на Х-101. Це ракети середньої дальності класу повітря-земля”, – наголосив Олег Жданов.

Також він додав, що такі боєголовки мають високоточне влучання, вони можуть відхилятися від цілі на 20-30 метрів. Водночас ПВО Польщі їх не помітила тому, що це крилата ракета. Вона може маневрувати у просторі та летить на низькій висоті.

Що відомо про падіння ракет у Польщі

Ввечері 15 листопада стало відомо, що на території Польщі у прикордонному селі впали дві ракети. Внаслідок цього загинули дві людини. Після чого прем'єр Польщі Моравецький зібрав екстрене засідання Комітету Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони.

Вже згодом президент США Байден заявив, що ракети були випущені не з росії. Проте закликав дочекатися завершення розслідування інциденту.

Президент Польщі Анджей Дуда припустив, що "найімовірніше, це була ракета російського виробництва". Він повідомив, що на місці ведуться слідчі дії.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг проведе 16 листопада зустріч Північноатлантичної ради у зв’язку з вибухами в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів