Поділитись:

США у найближчі два тижні оголосять новий пакет допомоги для України, – Салліван

Понеділок, 14 листопада 2022, 10:10
США у найближчі два тижні оголосять новий пакет допомоги для України, –  Салліван

фото ілюстративне

США упродовж наступних двох тижнів планують оголосити ще один пакет військової допомоги для України, приблизно таких же розмірів, як останні виділені. 

Про це сказав радник з нацбезпеки Джейк Салліван, відповідаючи на питання, чи якось зміняться темпи й обсяги підтримки України, – пише «Європейська правда».

«Ми стабільно надаємо допомогу у сфері безпеки. Ви бачили пакет, який ми щойно анонсували. Протягом наступних двох тижнів буде ще один за приблизно таким самим графіком і приблизно такого ж масштабу, як ми робили протягом останніх кількох тижнів і місяців. Так що нема послаблення нашої підтримки чи відхилення від частоти та інтенсивності цієї підтримки. Ми також консультуємося з Конгресом щодо отримання додаткових ресурсів, оскільки дивимося вперед на наступний рік», – сказав Салліван.

Джек Салліван сказав також, що не вважає правильним ставити запитання про те, чи будуть вестися бойові дії взимку. 

«Я вважаю, що є трохи бінарного підходу у питанні наближення зими – чи будуть вестися бої, чи не будуть. І я думаю, що такий підхід неправильний. Мова йде більше про рішення, які українцям доведеться приймати щодо швидкості та темпів операцій, а не про те, чи будуть вони їх вести, чи ні», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів