Поділитись:

США та союзники обіцяють захистити інфраструктуру України від атак росії

Вівторок, 08 листопада 2022, 18:50
США та союзники обіцяють захистити інфраструктуру України від атак росії

Країни Великої сімки оголосили в п’ятницю, 4 листопада, що вони працюватимуть разом, щоб відновити критичну інфраструктуру в Україні, зруйновану російськими військовими, а також допомагатимуть захистити такі об’єкти від подальших атак.

Про це повідомляється в The New York Times.

Дипломати цих країн також обговорили відправку в Україну більшої кількості оборонного військового обладнання, щоб допомогти відбити ракетні атаки та атаки безпілотників з боку росії.

У своїй заяві Група Семи заявила, будь-яке застосування росією хімічної, біологічної чи ядерної зброї матиме серйозні наслідки. Проте наразі лідер країни-агресора вибрав іншу тактику: використання ракет та безпілотників для того, щоб завдати шкоди енергетичній інфраструктурі України та позбавити її електроенергії ї тепла взимку.

Країни у своїй заяві дотримувалися обережного тону щодо Китаю, на відміну від більш бойових слів адміністрації Байдена. У першому рядку розділу про Китай говориться, що група буде прагнути до «конструктивної співпраці» з Китаєм, зокрема щодо зміни клімату та глобального здоров’я. Далі група критикувала порушення Китаєм прав людини та його агресію проти Тайваню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів