Поділитись:

Австралія передасть Україні 30 бронетранспортерів Bushmaster

Четвер, 27 жовтня 2022, 13:28

Австралія передасть Україні 30 бронетранспортерів Bushmaster і направить до Великої Британії до 70 інструкторів для навчання українських військових.

Про це у фейсбуці повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Із січня 2023 року Австралія приєднається до міжнародної військової операції, щоб забезпечити важливу підготовку українських військ у відповідь на тривале порушення росією міжнародного права.

До 70 військовослужбовців Сил Оборони Австралії направлять до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії для підтримки операції Interflex – великої навчальної операції зі Збройними силами України під керівництвом Великої Британії.

«Оголошення про тренувальну місію стало останнім оновленням у безперервній допомозі Уряду Україні, яка також включала додаткові 30 захищених транспортних засобів Bushmaster. Таким чином, загальна кількість наданих Bushmaster досягла 90», – йдеться в повідомленні.

Австралійці приєднаються до особового складу з Нової Зеландії, Канади та різних європейських країн, які вже допомагають створити додатковий потенціал Збройних Сил України.

Ніхто з особового складу Сил Оборони Австралії не в'їжджатиме в Україну.

Австралія надала Україні близько 655 мільйонів доларів підтримки, у тому числі 475 мільйонів доларів військової допомоги.

Як зазначив прем’єр-міністр Австралії Високоповажний Ентоні Албаніз, Австралія продовжуватиме відстоювати свободу та демократію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів