Поділитись:

Україна отримала партію військової допомоги з Німеччини

Середа, 19 жовтня 2022, 11:57

фото ілюстративне

Німеччина надала Україні чергову партію військової допомоги: броньовані ремонтно-евакуаційні машини, важкі та середні мостові системи та зимову форму.

Про це йдеться на сайті німецького уряду.

Німеччина передала на потреби України 5 броньованих інженерних машин, 35 навантажувачів та 4000 спальних мішків.

Крім того, Німеччина надала наступне:

  • 240 000 зимових шапок;
  • 80000 зимових штанів;
  • 116 000 зимових курток;
  • 195 генераторів;
  • 200 наметів;
  • 167 000 набоїв до вогнепальної зброї;
  • 7 важких та середніх мостових систем;
  • 10 броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2 (раніше було 5).

Bergerpanzer 2 розроблена на базі бойового танка Leopard 1. Вона забезпечує відновлення пошкоджених у бою машин, підтримку в установці й демонтажі двигунів та башт.

З міркувань безпеки федеральний уряд утримується від надання докладної інформації про способи та дати транспортування до моменту передачі.

Як зазначають у повідомленні, деякі постачання вимагають модернізації або виробництва продовжуються. Також проводяться навчальні заходи.

«Федеральний уряд підтримує українську армію в тісній координації зі своїми партнерами та союзниками. Цей список містить огляд летальної та нелетальної німецької військової підтримки України. Він включає поставки з Федеральних збройних сил, а також поставки з німецької промисловості, що фінансуються з фондів федерального уряду для так званого розвитку потенціалу безпеки.

Згідно з бюджетним процесом на 2022 рік кошти на ініціативу з розбудови спроможності безпеки збільшено до 2 мільярдів євро на 2022 рік. Додаткові кошти мають бути використані в першу чергу для підтримки України. Водночас вони будуть використані для фінансування збільшених обов’язкових внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), який, своєю чергою, йде на відшкодування державам-членам ЄС витрат, понесених ними під час надання підтримки Україні», —  йдеться на сайті. 

Нагадаємо, українським Збройним силам обіцяли надати нову британську зброю, серед яких ракети MLRS. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів