Поділитись:

Українські Panzerhaubitze 2000 ремонтуватимуть у Литві

П'ятниця, 16 вересня 2022, 16:42
Українські Panzerhaubitze 2000 ремонтуватимуть у Литві

Литва ремонтуватиме українські самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 та передає бронетранспортери M113.

Про це у п'ятницю,16 вересня, повідомила у фейсбуці пресслужба Генштабу ЗСУ.

Міністр оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас офіційно повідомив, що Литва бере на себе нову місію – ремонт українських САУ PzH2000, які потім зможуть виконувати свої завдання з відсічі російської агресії. Загальна військова підтримка, надіслана системою національної оборони Литви, досягла 209 млн євро плюс озброєння, надане органами внутрішніх справ на 5 млн євро. Таким чином, за його словами, загальна військова підтримка Литви склала 214 млн євро.

Головнокомандувач Збройних Сил Литовської Республіки генерал-майор Вальдемарас Рупшис офіційно повідомив:

«Підтримка України – це також можливість для нашої армії вдосконалюватись: планувати і фактично виконувати логістичні завдання в цьому випадку. Управління матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил Литви продовжує виконувати операцію матеріально-технічного забезпечення. Гаубиці, які зазнали "поранень" на полі бою, їдуть до Литви, і ми організуємо їхній ремонт тут, а БТР М113 продовжують шлях на поле бою».

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс офіційно повідомив, що урядом його країни було ухвалене рішення про відправку в Україну бронетранспортерів.

«Ми добре розуміємо, що Україна бореться за нашу свободу і безпеку. Литва й надалі надаватиме всіляку підтримку та мобілізуватиме підтримку міжнародної спільноти для України», – зазначив він.

Українські Panzerhaubitze 2000 ремонтуватимуть у ЛитвіУкраїнські Panzerhaubitze 2000 ремонтуватимуть у Литві 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів