Поділитись:

Автівка за кілометр від дому: депутат Луцькради перевірив «зручності» від скандального забудовника (відео)

Середа, 09 листопада 2022, 21:15
Автівка за кілометр від дому: депутат Луцькради перевірив «зручності» від скандального забудовника (відео)

На громадських слуханнях, які відбулися 3 листопада, представили детальний план території мікрорайону вулиць Карпенка-Карого, Ветеранів, Соборності, де скандально відомий забудовник Руслан Юзва планує збудувати багатоповерхівку.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу КонкурентTV.

У проєкті внесено 39 паркомісць, а заплановано 188. Забудовник запропонував розмістити парковку за кілометр від дому. Тож депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі», головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик, який є депутатом від цього округу, вирішив на власному досвіді перевірити зручності віддалених парковок.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

«Як бачимо, щоб дістатися від будинку до парковки та назад, людині прийдеться перейти не один перехід, зачекати не на одному світлофорі, а лише тоді забрати авто. При тому, що рух вулицею жвавий і доволі небезпечний. Крім того, не зрозуміло, чи будуть вільні місця на такій парковці», – зазначив Андрій Лучик. 

На ділянку, що на вулиці Карпенка-Карого, 7А, уже доставили будівельний кран, а на громадських слуханнях, які відбулися 3 листопада, представили і сам проєкт будинку. Найбільше, що збентежило мешканців району, голів ОСББ навколишніх будинків та депутатів, – паркомісця, а також двір майбутнього будинку.

«Наскільки я розумію, то ось ця вулиця, замальована синім кольором, – це вулиця Сухомлинського. Ви взагалі заміряли, наскільки там насичений потік машин на виїзд і на вїзд, і чи заміряли ви потік машин на Карпенка-Карого? А ви уявляєте, який це буде потік машин, у якому буде 180 машин? Це квартир там буде 280, і кожна квартира теоретично може мати один автомомбіль», – каже Валерій Кузьмич, який проживає неподалік адреси нового ЖК.

Лучанин обурюється, що у цьому мікрорайоні перенасичені електромережі. І при потребі нову електропідстанцію ніхто не будуватиме.

Сам забудовник Руслан Юзва запевняє, що усе – згідно норм. Адже паркомісця можна розмістити і за кілометр від дому.

Начальник відділу архітектурно-будівельного контролю Луцької мерії Владислав Троць каже, що під час громадських слухань були чимало пропозицій до проєкту.

Деталі – у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів