Поділитись:

Реєстрація податкових накладних: волинські податківці та бізнес обговорили труднощі в роботі (фото)

П'ятниця, 04 листопада 2022, 18:09

Волинські податківці обговорили з представниками сумлінного бізнесу та громадськістю законодавчі аспекти та практику реєстрації податкових накладних.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

На зустрічі з представниками бізнес-спільноти Волині та громадських інституцій, що відбулася 3 листопада 2022 року, волинські податківці докладно поінформували про особливості роботи СМ КОР та новації, що внесені до процедури реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування в ЄРПН. Водночас представники бізнесу у режимі діалогу спілкувалися з фахівцями податкового адміністрування щодо труднощів, які виникають у роботі.

Як наголосив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк, зустріч із представниками бізнес-спільноти, з огляду на надзвичайну актуальність питання, ініційована податковою службою.

«Внесені зміни до Постанови Кабінету Міністрів України № 1165 викликали певні незручності у роботі бізнесу. Щоб мінімізувати проблеми із реєстрацією податкових накладних у майбутньому, пропонуємо сьогодні детально обговорити важливі моменти та пропозиції податкової служби задля дотримання всіма платниками загальних правил та процедур реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування. Оновлені норми  постанови не передбачають блокування податкових накладних, а лише доповнюють переліки ризиків, що зупиняють реєстрацію до надання платником обґрунтованих аргументів про реальність здійснюваної господарської операції», – звернувся до учасників заходу Сергій Лисеюк.   

Потому посадові особи управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Волинській області Олег Бегаль і Вадим Іванов розповіли про вимоги щодо подання податкових документів платниками ПДВ і відповіли на запитання представників бізнесу та громадськості.

 

Податківці наголошують: з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних можна звертатись як на податкові платформи, так і на телефонні «гарячі лінії», які функціонують у територіальних органах ДПС.

Платники податків Волині, які потребують детальної інформації щодо особливостей роботи в СМ КОР, зокрема у частині реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, можуть отримати консультаційну допомогу податківців за такими номерами телефонів:

  • (0332) 777-116;
  • 777-166.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів