Поділитись:

«Відкати» й перевірки: на Волині підприємці скаржаться на тиск податкової (відео)

Середа, 26 жовтня 2022, 09:20

Волинські підприємці масово скаржаться на роботу податкової. Невиконання судових рішень, надмірні перевірки, вимагання хабарів, неприйняття накладних і безпідставне віднесення підприємств до переліку ризикових – саме на такі дії з боку податківців скаржиться волинський бізнес.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Представник підприємства, яке продає паливо, зазначає, що наразі в них заблоковано накладних на мільйони гривень. Попри те, що підприємство має судове рішення, яке зобов'язує податкову розблокувати накладні, податкова це рішення не виконує. А ще підприємство з незрозумілих причин зарахували до ризикових. 

«Таке враження, що оце ворог нас нищить, а це ще більше нищення нашого бізнесу. Це внутрішній ворог», – зазначив представник паливного бізнесу.

Ще одному підприємству, яке вирощує ягоди, цього літа заблокували шість накладних орієнтовно на чотири мільйони гривень.

«Коли в нас це трапилося, нас набрали – запропонували, знаєте, комунікацію. Хочете – 10% і будь ласка. Звісно, ми відмовилися», – розповів В'ячеслав Богдан, представник сільськогосподарського підприємства.

Підприємці кажуть, що «відкати» треба платити й за повернення ПДВ.

В обласній раді наразі створена робоча група, яка працюватиме над питанням діяльності податкової. До неї увійшли представники усіх фракцій облради. Усі зібрані факти тиску й зловживань податкової група передаватиме правоохоронцям. Підприємців, які стикаються з тиском з боку податкової закликають телефонувати й розповідати про це. Телефон довіри: (0332) - 778 - 311.

В обласній податковій не багатослівні. Тут зазначають, що якщо підприємці мають якісь скарги до роботи відомства, то нехай надсилають їх на адресу податкової. 

«Станом на цю пору ми знаємо, що відбувалася зустріч в обласній раді. Конкретної теми розмови не знаємо. Усі працівники ГУ ДПС України у Волинській області працюють винятково у межах закону, якщо є від бізнесу скарги, то хай надсилають нам, а не розглядають деінде», – зазначив завідувач сектору інформаційної взаємодії податкової Волині Андрій Собуцький. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03