Луцький кликун зібрав понад 100 тисяч гривень на зарядні станції для ЗСУ (відео)

Четвер, 03 листопада 2022, 11:11

Луцький кликун, обов'язки якого виконує музикант Андрій Єдинак, за місяць зібрав 102 тисячі гривень на універсальні зарядні станції для українських військових Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Як розповів музикант, всього потрібно зібрати 160 тисяч гривень. Акцію зі збору грошей на зарядні станції луцький кликун розпочав наприкінці вересня.  Андрій Єдинак продовжує збір: грає на замовлення – відео публікує в соцмережах.

Виступ музиканти транслюють онлайн
 

«Просять по-різному: наші українські «Стефанія», ТНК, «Ні обіцянок ні пробачень», а ще такі, яких я не чув, то заходжу в ютуб, слухаю і вивчаю їх потрошки, далі записую», – каже музикант. Додає: не важливо, скільки грошей переказують люди на збір зарядних станцій – кожен донат цінний.

Музикує разом із Андрієм волонтерка Анна.

Андрій Єдинак грає разом із Анною
 

До повномасштабної війни жінка жила в Миколаєві, була піаністкою в театрі. Її чоловік – військовий. Зараз дівчина підтримує оборонців.

«Вони до нас звернулися щодо цих станцій (зарядних, – ред.), бо їм треба заряджати від телефонів до рації. Частково їм допомагають генератори, якщо є», – каже волонтерка.

Закупляти зарядні станції будуть наступного тижня у Польщі. Там, каже Анна, – дешевше. Нині зібрали на три станції. Загалом військовим потрібно придбати п'ять таких зарядних пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: