Поділитись:

Є умова: росія не відкидає повернення до «зернової угоди»

Понеділок, 31 жовтня 2022, 09:27
Є умова: росія не відкидає повернення до «зернової угоди»

фото ілюстративне

Заступник міністра закордонних справ росії Андрій Руденко в неділю, 30 жовтня, заявив, що москва може повернутися до виконання «зернової угоди», але розглядатиме це питання після розслідування ударів по Чорноморському флоту в Севастополі.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на російські ЗМІ.

«Насамперед потрібно з'ясувати всі обставини того, що сталося (в Севастополі, – ред.). Це цілковите неподобство, порушуються всі умови, які були узгоджені раніше, – сказав заступник глави МЗС рф. – Тому, напевно, тільки після того, як стануть відомі всі подробиці, деталі, – ви знаєте, росія скликала РБ ООН, де обговорюватимуть цю проблему, – тільки після цього можна говорити про те, які будуть подальші кроки», – додав він.

Нагадаємо: вранці 29 жовтня на рейді тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи. Україна не підтверджує свою причетність до них. Росія звинуватила Україну і Британію в «теракті проти кораблів Чорноморського флоту та цивільних суден, задіяних у гарантуванні безпеки «зернового коридору», і заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи. Європейський Союз закликав росію скасувати своє рішення про вихід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів