Поділитись:

Росія заявила, що зупиняє дію «зернової угоди» через «бавовну» в Севастополі

Субота, 29 жовтня 2022, 18:49
Росія заявила, що зупиняє дію «зернової угоди» через «бавовну» в Севастополі

Міноборони росії заявило, що зупиняє дію "зернової угоди" після вибухів у тимчасово окупованому Севастополі, внаслідок яких було пошкоджено кораблі Чорноморського флоту рф.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

При цьому рф звинуватила у вибухах Україну та "фахівців Великої Британії".

"Москва зупиняє участь у реалізації "зернової угоди" після теракту, здійсненого київським режимом за участю фахівців Великобританії проти кораблів Чорноморського Флоту та цивільних судів",  – заявили у Міноборони рф.

Проте поки що росія не повідомила Туреччину, яка була посередником угоди, про відповідне рішення рф.

У російському МЗС також додали, що росія тепер "не може гарантувати безпеку цивільних суховантажів, які беруть участь у "чорноморській ініціативі" через "теракт" у Севастополі.

Нагадаємо, у суботу вранці 29 жовтня, близько 4:30, у тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи. Окупаційна влада міста повідомила, що нібито Чорноморський флот рф "відбивав атаку безпілотників" над Севастопольською бухтою. 

Після цього росіяни опублікували фото ніби-то українського диверсійного човна, який міг підійти та щось підірвати. Однак за словами військового експерта Павла Нарожного, навряд це правда, адже за таких умов не було б величезного стовпа диму. 

Після так званої "атаки" БПЛА у Севастополі загарбники відключили у місті всі камери відеоспостереження. В Офісі президента пожартували над окупантами і закликали не панікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів