Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня 24-30 жовтня

Неділя, 30 жовтня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень:

Про те, щобільшення депутатських фондів дасть можливість оперативно допомагати військовим

 

Наступного року луцькі депутати пропонують мати в своєму розпорядженні по 200 тисяч гривень, що вдвічі більше, ніж є на даний час.

Такий проєкт рішення на сесію Луцької міської ради внесла фракція Громадянського Руху «СВІДОМІ», а на засіданні бюджетної комісії його озвучив керівник фракції, депутат Тарас Шкітер.

«Усі ми як депутати отримуємо багато звернень від військових частин та мешканців міста. Ще минулого року ми говорили про те, що 100 тисяч гривень на рік недостатньо, щоб закрити всі питання, які піднімають виборці. А зараз потреби змінилися і виросли. Збільшення депутатського фонду допоможе оперативно надавати допомогу», – зауважив Тарас Шкітер.

Про те, що СБУ затримала лучанина за відео прильотів

 

Чоловік опублікував у мережі відео з дрона, на якому зображено наслідки прильотів ракет по об’єкту критичної інфраструктури в Луцьку у суботу, 22 жовтня. На відео було чітко видно його масштаби ураження. Допис був оперативно видалений з соціальної мережі.

Про це повідомила речниця УСБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Правоохоронці провели роз’яснювальну бесіду з лучанином. Після спілкування зі співробітниками СБУ чоловік усвідомив небезпеку таких дій та можливість використання матеріалу ворогом  для вогневого корегування.

СБУ вкотре закликає українців не знімати та не поширювати відео та фото ворожих «прильотів».

Про те, що «Волиньобленерго» закликали повідомляти графіки відключення світла у Луцьку

 

Депутат Луцької міської ради від «Громадянського руху «Свідомі» Андрій Лучик звернувся до міського голови з проханням публікації графіків аварійних відключень світла від «Волиньобленерго».

Таку заяву депутат зробив під час 36-ї сесії Луцької міської ради.

Депутат зауважив, що росія вкотре вигадала новий спосіб, як тероризувати мирне українське населення. Ворог почав здійснювати масовані ракетні обстріли енергетичних об'єктів України. З метою економії електроенергії у Волинській області будуть відключати світло на деякий час. Проте багатьох волинян обурило рішення «Волиньобленерго» не повідомляти графіки відключень.

За словами Андрія Лучика, містяни повинні знати, коли вдома чи на роботі не буде електроенергії, щоб знати, як планувати свій час. 

«Комусь – подовжити обідню перерву, поки нема світла. А комусь вкласти дітей раніше спати, щоб можна було посидіти з чоловіком/дружиною при свічках. І не тільки посидіти. Чому у Києві та інших областях є графіки відключень? Вони не гарантують, що відключення буде 100%. Вони тільки кажуть, коли й кому чекати можливу відсутність електроенергії», – говорить депутат.

Про те, що у Луцьку встановили відреставровані старовинні двері

 

У Луцьку в трьох історичних будівлях встановили відреставровані в Івано-Франківську автентичні двері.

Про це у фейсбуці написала засновниця ініціативи «Івано-Франківськ, який треба берегти» Марія Козакевич.

Після тривалого відновлення столітні двері привезли до Луцька та встановили на місця за адресами: Словацького, 1, Кривий Вал, 32 та на Лесі Українки.

«На днях нарешті настала кульмінація нашої луцько-франківської дверної пригоди – монтаж трьох старовинних відреставрованих дверей. Їх полікували, де потрібно підлатали, дослідили автентичні кольори, привели до порядку металеві решітки та вставили засклення», – йдеться в дописі Марії Козакевич. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів