Поділитись:

«Я рускій поп»: священник судиться з батьком загиблої на війні молодої волинянки

Неділя, 30 жовтня 2022, 17:15
«Я рускій поп»: священник судиться з батьком загиблої на війні молодої волинянки

У селі Обенижі, що на Турійщині, місцевий священник судиться з односельчанином, донька якого загинула у боротьбі за незалежність України.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написала Ольга Созонюк – сестра загиблої Олени Созонюк.

Конфлікт начебто почався через те, що священник вимагає від батька загиблої виплатити гроші, адже вважає, що через нього втратив церкву, бо та пейшла у ПЦУ.

«Вже був один суд, 3 листопада наступний. Батько має травму психологічну через нього, бо, зі слів священника, батько його побив, але ні побоїв, ні синяків немає. Він сказав що ми ж отримали гроші за мою сестру, яка загинула на війні 3 вересня, то можемо заплатити. Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз, він до неї сказав: «Ти ще жива?». Вона особисто мені казала це при житті. Тепер він судиться з моїм батьком, бо він його спровокував словами, цитую: «Ти ж за доньку отримав гроші, то можеш мені і виплатити», – йдеться у дописі.

За словами дівчини, священник вдарив по голові побратима сестри, який був після контузії.
«І кричав: «Я рускій поп, вдар мене, я ж за рускій мір», – пише дівчина.
Ольга дивується, що у селі є люди, які підтримують священника.
«Моя сестра загинула за Україну, в неї дитина сирота лишилася. А російський священник хоче на цьому нажитися. Якою потрібно бути людиною, щоб таке робити?  Як людина, яка таке робить, може й далі називати себе священиком?», – пише Ольга.
Нагадаємо: 28-річна Олена Созонюк – військова 14-ї ОМБР імені Князя Романа, загинула 3 вересня на Харківщині. Сиротою лишилася її трирічна донька.
Надрукувати
мітки:
коментарів