Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 28 жовтня

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 28 жовтня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 28 жовтня.

Про поїзд «Ковель – Ужгород»:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 28 жовтня 

Укрзалізниця презентувала оновлений графік руху поїздів, яким передбачено 14 нових рейсів, серед яких два рейси стосуються Волині.

Поїзд №266/265 Ковель – Ужгород:

Вперше за багато років сполучено Волинь та західне Полісся із гірськолижним регіоном у Славську, столицею «солеварів» Дрогобичем та головними містами Закарпаття. При цьому проходження Львова у напрямку із Закарпаття на Волинь зручно заплановане близько 06:00, а у зворотному напрямку близько 22:00.

Ще один поїзд нового сполучення готують до запуску вже найближчим часом.

Поїзд № 131/132 Запоріжжя – Львів:

Поїзд прямуватиме через Київ, Житомир та Ковель, надаючи мешканцям північного Полісся зручне сполучення з Волинню, Львівщиною, столицею та Дніпром.

Про графіки відключення електроенергії на Волині:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 28 жовтня 

На Волині з наступного тижня мають з'явитися графіки планових вимкнень електроенергії з вказаними часом, назвами населених пунктів й вулиць.

Про це у п'ятницю,28 жовтня, повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

За його словами, проаналізувавши стан енергомережі країни та кожного регіону за минулий тиждень, вирішили перейти на нові графіки відключень електроенергії для споживачів. Планують доводити величину обмежень електроспоживання до кожної області.

Голова ОВА зазначив, що на Волині будуть створені графіки планових вимкнень з часом, назвами населених пунктів й вулиць та доведені їх до жителів області. Попередньо, вони будуть уже на початку наступного тижня. 

Про п'яного водія з «липовим» посвідченням:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 28 жовтня 

Днями патрульні отримали виклик про ДТП на вулиці Сенаторки Левчанівської, що в Луцьку. На місці події інспектори з’ясували, що керманич авто Mazda не слідкував за дорожньою обстановкою та рухаючись заднім ходом здійснив зіткнення з автомобілем марки Ford. Під час спілкування з чоловіком, який скоїв ДТП, поліцейські виявили ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти тест на огляд алкогольного сп’яніння. Результат — понад 5 проміле.

Під час перевірки документів інспектори встановили, що водій вже притягався до відповідальності за керування в стані сп’яніння та був позбавлений права керування. Також патрульні не виявили у базі даних посвідчення водія, яке водій пред’явив їм.

Про перекриті через ремонт спуски з Волі на Глушець:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 28 жовтня 

У Луцьку через ремонт дороги перекрили рух транспорту з проспекту Волі на вулицю Глушець.

У Луцьку ремонтують дорожнє покриття біля педагогічного коледжу та ТЦ «Гранд Волинь». У зв'язку з цим спуск з проспекту Волі на вулицю Глушець та проїзд Тещин Язик перекриті для руху транспорту.

Як зазначив голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Луцької міської ради Тарас Шкітер, до нього як депутата міської ради часто зверталися мешканці Луцька з проханням відремонтувати цю частину дороги, адже там був надзвичайно жахливий асфальт. Оскільки під час ремонтних робіт ділянки дороги перекриті, то депутат закликає лучан зважати на це, прокладаючи свій маршрут.

Про нові платіжки за воду:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 28 жовтня 

Вже в листопадових платіжках за послуги централізованого водопостачання та водовідведення мешканці луцьких багатоповерхівок отримають нові розрахунки. Цього вимагає чинне законодавство.

Щоб було більш зрозуміло, наведемо мову цифр: є будинок, де у людей поквартирно встановлено 100 % засобів обліку і також є загальнобудинковий лічильник. Ми можемо побачити, що за місяць будинок фактично спожив 736 кубометрів води, але віднявши усе споживання квартир, у нього виявився небаланс 242 куби. Тепер, за новим Законом, люди повинні заплатити за все, що зайшло в будинок, тобто за 736 кубів. Відповідно 242 куби води треба розділити між споживачами.

Інші цікаві новини:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів