Поділитись:

Рада швидко ухвалить закон про введення миротворців на кордоні з Білоруссю, – Веніславський

Вівторок, 25 жовтня 2022, 17:23

Верховна Рада України за необхідності швидко ухвалить закон про введення миротворчих сил на українсько-білоруському кордоні. Наразі загрози наступу з території Білорусі немає, Збройні сили України постійно перебувають на межі кордону двох країн у бойовій готовності, щоб унеможливити ймовірний напад.

Про це під час брифінгу повідомив представник Президента України у Верховній Раді Федір Веніславський, інформує УНН.

«По-перше, треба заспокоїти громадян України. На цей момент на території Республіки Білорусь немає достатніх сил та засобів, які б у короткостроковій чи навіть середньостроковій перспективі дозволили росії атакувати зі сторони Білорусі нашу територію, відновити ті дії, які мали місце 24-25 лютого та на початку березня. Є шість батальйонів та один спеціальний загін, які виконують демонстративні дії біля державного кордону України. Але їх точно недостатньо, щоб відкривати ще один напрямок вторгнення», – повідомив він.

Веніславський зауважив, що Головне управління розвідки раніше повідомляло про прибуття до Білорусі російських військових, додавши, що це є «підставою говорити про можливу мобілізацію» власне на території сусідньої країни. За словами представника Президента, Україна готова до будь-якого розвитку подій.

Веніславський також нагадав, що Україна закликала забезпечити присутність миротворців на кордоні з Білоруссю.

«Українська влада виступила з такою ініціативою (розташування миротворчого контингенту - ред.), проти якої одразу заперечували представники Республіки Білорусь і російської федерації у різних форматах. Але для розташування на території України військових спостерігачів, миротворців будь-якої країни світу, ми не потребуємо згоди ні від Білорусі, ні від росії.

Це рішення ухвалюється відповідно до Конституції за спеціальним законом. Якщо виникне необхідність в Україні для розташування такого миротворчого контингенту, я переконаний, що Президент ініціює цей законопроєкт. Верховна Рада його швидко ухвалить», – зазначив Веніславський.

На думку представника Президента, для ухвалення відповідного рішення та його реалізації не потрібно багато часу – «це не місяці, а тижні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів