Поділитись:

Росіяни запустили десяток «шахедів» з Білорусі, – ЗМІ

Вівторок, 25 жовтня 2022, 11:36
Росіяни запустили десяток «шахедів» з Білорусі, – ЗМІ

Російські окупанти запустили дрони-камікадзе «Шахед» з території Білорусі – у Києві та області оголошена повітряна тривога.

Про це у вівторок, 25 жовтня, повідомила «Українська правда» з посиланням на співрозмовників у розвідці, начальника служби зв’язків з громадськістю Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрія Ігната.

За словами співрозмовника видання, окупанти запустили десять БпЛА «Шахед».

Як пояснив Юрій Ігнат, якщо оголошена повітряна тривога, то загроза ударів є.

«Якщо є тривога, то є вона не просто так – існує і загроза. Ми щось зараз коментувати не можемо, бо, якщо є тривога, то однозначно є і загроза, а тоді відповідно йде бойова робота – щось коментувати зможемо по результатах.

Але ймовірність ударів у тому числі "Шахедами" є – вони їх мають і на півдні країни, і в Росії, і на територію Білорусі завезли. Вони не вперше атакують на Київ саме з білоруського напрямку – вони по руслу Дніпра летять», – зазначив він.

Ігнат зауважив, що вдень трохи легше збивати дрони, бо візуально ціль видно. І вдень Повітряні сили можуть залучити більше сил та засобів для збиття «Шахедів» – це і великокаліберні  кулемети, і зенітна зброя, і ПЗРК – мобільні вогневі групи, і ЗРК та авіація.

Нагадаємо: Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахіан в понеділок вкотре заперечив, що Тегеран постачає росії безпілотники для використання у війні проти України, й висловив готовність обговорити це питання на зустрічі з українськими представниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів