Поділитись:

Потенційна загроза є, але фізично немає чим воювати, – Буданов про наступ з Білорусі

Понеділок, 24 жовтня 2022, 09:51
Потенційна загроза є, але фізично немає чим воювати, – Буданов про наступ з Білорусі

Історія з атакою білорусів на Україну в наших медіа з'являється десь із квітня місяця. Приблизно раз на півтора місяця заявляють, що точно ось завтра нападуть ці страшні легіони білорусів. Але реальність трохи інакша. Власне, очілльник розвідки України Кирило Буданов вже багато разів розвінчував ці міфи.

Ще раз про ймовірність наступу з Білорусі він розповів для Української правди. 

«Чи є потенційна загроза з боку Білорусі? Потенційно є. Це ж теж ні для кого не секрет.  Росіяни зараз перекидають туди певну кількість підрозділів. Але те, що вони заявляють, і те, що вони перекидають по факту, – це абсолютно різні речі. Наразі немає жодних ознак щодо створення будь-якого формату ударних угруповань. Станом на зараз росіяни завезли туди біля 3200 осіб», – заявив Буданов. 

«Розповідати можна, що хочеш. Але вони без важкої техніки. Навпаки – Білорусь всю свою техніку з баз довгострокового зберігання відправляє в росію. Тобто фізично чим вони з нами будуть зараз воювати? Я не розумію. І так само не розуміють вони», – додав він. 

Також станом на зараз немає підготовки до повторного наступу й на Київ.

«Чи можна таке зробити теоретично? Можна. Для цього буде потрібно десь два або два з половиною тижні перекидання військ. Цього немає», – запевнив Буданов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024