Поділитись:

Росія хоче відволікти Україну від контрнаступу, – ISW

Неділя, 23 жовтня 2022, 08:00

Росіяни намагаються послабити волю України до боротьби і змусити український уряд застосувати додаткові ресурси для захисту цивільних та енергетичної інфраструктури замість того спрямувати їх на контрнаступ  на сході і півдні.

Такий висновок американського Інституту дослідження війни, – пише Українська правда. 

ISW пише, що кампанія росії з завдання ударів по українській енергетичній інфраструктурі створює гуманітарну трагедію, не змінюючи суттєво ситуацію на полі бою, адже відключення електроенергії в поєднанні з зимовою погодою та пошкодженням осель лише збільшать страждання цивільних. Російські виправдання для таких ударів стають дедалі менш переконливими. Постпред рф в ООН Василь Небензя заявив 22 жовтня, що російські безпілотники вражають цивільні об'єкти в Україні лише тому, що український оборонний вогонь змушує дрони змінювати курс, що, як зазначають в ISW, дивно.

З 10 жовтня  30-40% загальної української енергетичної інфраструктури було вражено під час російських атак, які були спрямовані на знищення енергетичної системи України. Україна втратила 4000 МВт генеруючих потужностей. Наразі Росія завдала збитків на мільярди доларів. Нагадаємо: к Луцьку зранку 22 жовтня мешканці чули три вибухи. Від вибуху постраждала людина. Об’єкт енергетики у Луцьку фактично знищений ворожими ракетами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів