Поділитись:

Військовий аналітик розповів про російські носії ядерної зброї (відео)

Четвер, 20 жовтня 2022, 21:05
Військовий аналітик розповів про російські носії ядерної зброї (відео)

На тлі військових поразок росія постійно залякує Україну та наших західних партнерів можливістю застосування ядерної зброї.

Проте чи дійсно росія застосує ядерну зброю, та які носії такої зброї є у розпорядженні рф – у новому випуску програми «Прайм-Тайм» розповів військовий аналітик Сергій Грабський.

«Що стосується можливості її застосування – у мене велика кількість питань щодо того, наскільки росія готова застосовувати цю зброю. І в мене перше питання: а коли росія останній раз, як держава, проводила випробування ядерних боєприпасів. Відповідь – ніколи. Вона не має такої можливості випробовування ядерних боєприпасів. І тут виникає проблема і питання, а чи дійсно ядерні боєприпаси росії готові до застосування, чи дійсно вони відповідають стандартам і нормам застосування», – цікавиться фахівець. 

Експерт зазначив, що першому президенту Леоніду Кравчуку часто дорікали у тому, що він передав ядерну зброю в росію. Проте термін придатності цієї зброї стікав у 1997 році.

Також Сергій Грабський розповів, що протягом останніх 50-60 років світова спільнота створила дуже ефективний механізм моніторингу і контролю за станом всіх ядерних об‘єктів. Експерт сумнівається, що враховуючи вищезазначену систему моніторингу, хтось зможе таємно підготувати і використати ядерну зброю.

Щодо носіїв ядерної зброї, що є у розпорядження рф, військовий аналітик розповів:

«Є в росії ракетні війська стратегічного призначення, які можуть доставляти ядерні заряди до визначених цілей. Ці ракетні війська стратегічного призначення використовують як рухомі, так і стаціонарні ракетні комплекси. Але в росії також є і тактична ядерна зброя. Для здійснення ударів тактичною ядерною зброєю можуть бути використані як військово-космічні сили, так і військово-морський флот росії, чи сухопутні війська. Навіть 203 мм гаубиця «Піон», яка є на озброєнні як росії, так і, до речі, України, вона здатна наносити удар тактичною ядерною зброєю. Я вже не говорю про ракети типу «Іскандер», типу «Калібр», «Кинжал», які так само можуть бути оснащені ядерною боєголовкою і нанести удар», – пояснює фахівець.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів