Поділитись:

Скандал у Луцькій стоматполіклініці: з'явилися нові подробиці конфлікту (відео)

Середа, 12 жовтня 2022, 15:07
Скандал у Луцькій стоматполіклініці: з'явилися нові подробиці конфлікту (відео)

У Луцьку набирає обертів скандал навколо комунальної стоматполіклініки. Наприкінці літа у міській раді розкритикували роботу медзакладу та публічно висловили незадоволення діяльністю директорки Світлани Черниш. У вересні у медзакладі провели аудит, і за його результатами вже з'явилися публікації у місцевих ЗМІ.

У самій поліклініці всі звинувачення на адресу Світлани Черниш пов'язують із появою нової медичної директорки Любові Яковчук. Журналісти телеканалу «Конкурент TV» навідалися у стоматполіклініку, аби в розмові з працівниками зрозуміти, що ж насправді відбувається у медзакладі. 

Публічні звинувачення в сторону директорки міської стоматполіклініки озвучили під час оперативної наради, 29 вересня. Мовляв, місяць тому акцентував увагу на  безладі і на тому, що гроші йдуть мимо каси, лікують три зуби, а в звітності пишуть один. А ще в установі продовжує здійснювати прийом імплантолог, який приїздить зі Львова. А це робоче місце, мовляв, можна надати місцевому фахівцю. 

Звинувачення доволі гучні. Втім зазначимо, Світлана Черниш працює на цій посаді з 2018 року, й досі жодних питань до її роботи не виникало. 

Цікаво, що все почалось, відколи на посаду медичної директорки призначили Любов Яковчук. Як кажуть у лікарні, саме вона висунула низку зауважень щодо нинішньої директорки Світлани Черниш. 

Коли журналісти прийшли до медзакладу, Любов Яковчук була у навчальній відпустці, а Світлана Черниш – у звичайній. Поки обох директорок на робочих місцях не було, спілкувалися з працівниками стоматполіклініки. У розпал робочого дня вдалося зустріти навіть славнозвісного «імплантолога зі Львова», який, згідно з наріканнями у ЗМІ, займає місце, на якому міг би працювати фахівець із громади. Цікаво, що лікар, як виявилося – не зі Львова. 

«Я, власне, цей «лікар зі Львова» – імплантолог, про якого всі так багато говорять. Хоча я насправді не зі Львова. Я вчився  іжив у Львові, а зараз мешкаю за 40 км від Луцька. І коли помер ваш імплантолог, мене було запрошено в якості людини, яка могла б прийняти той об'єм людей і ту складність оперативних втручань. Я погодився, бо добре знав і хотів допомогти. Мені цікаво приїжджати і працювати, хоча окремо маю свій бізнес і зацікавлений не тільки в фінансовому моменті, але і в тому, щоб працювати з інтернами і надавати послуги якісні у вас в Луцьку», – каже хірург-стоматолог Назарій Яремчук

Назарій ЯремчукНазарій Яремчук
 

За його словами, донедавна у Луцькій стоматполіклініці працювалося комфортно і спокійно. Сьогодні, каже, в роботі багато перешкод, які ідуть з боку медичної директорки. 

Поговорити журналістам вдалося і з очільницею медзакладу Світланою Черниш. У телефонній розмові жінка зауважила, що раніше до її роботи не було жодних претензій. Зауваження вперше почула на оперативній нараді. Найбільше здивувало те, що поліклініку звинуватили «неприбутковості». Адже лікарка не розуміє, як заклад, який надає допомогу малозабезпеченим верствам населення, може приносити великий прибуток. 

«Я не вважаю, що я щось не так роблю. Я думаю, що в нас все добре в поліклініці. Поліклініка працює, і про прибутковість поліклініки немає сенсу навіть говорити, тому що, як ви всі знаєте, поліклініка – некомерційне підприємство. Допомога малозабезпеченим верствам населення, і ціни в нас помірні проти приватних кабінетів. Можливо, вона (медична директорка Любов Яковчук – ред.) і хоче на мою посаду. Я не можу сказати, хоче, чи не хоче. Але ось така критика… Чотири роки я вже директор, і ніхто мене не критикував так. Все, що треба – ми робимо. Був аудит… Фінансових оборудок там ніяких немає. Напевне, хотіли знайти якісь фінансові оборудки. Все чесно, прозоро, відкрито. Нічого ми не приховуємо», – каже вона.

Світлана ЧернишСвітлана Черниш
 

Поспілкуватися журналісти спробували також і з медичною директоркою Любов'ю Яковчук. Її відпустка закінчилася ще 8 жовтня, але попри це, на робочому місці журналісти її не застали. Спробували пошукати і в приватній стоматологічній клініці «Святої Аполонії», яка належить жінці. Там також не вдалося перетнутися. Зрештою, журналісти таки застали медичну директорку на робочому місці. Щоправда, коментувати ситуацію вона відмовилася. 

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук
 

Цікаво, що наслідком конфлікту усередині закладу став аудит комунального підприємства, результати якого вже встигли опублікувати місцеві медіа. Тим часом головний медик громади офіційно їх ще не отримав. 

«Не даю поки коментарів, бо немає поки у мене результатів аудиту. Так, офіційного аудиту у мене немає, не ознайомлений я. Це я теж бачив, що в соцмережах вже є довідка ця, але офіційно ще в мене немає. Тому я не можу нічого коментувати», – сказав журналістам Володимир Лотвін

Журналісти обіцяють і надалі слідкувати за розвитком історії. Більше дивіться у сюжеті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів