Поділитись:

У Луцьку відкрили нове стоматологічне відділення для дітей (фото, відео)

Четвер, 16 грудня 2021, 13:35

У Луцьку у четвер, 16 грудня, відкрили нове стоматологічне відділення на першому поверсі луцької міської дитячої поліклініки, що на проспекті Волі. І від сьогодні тут уже почали приймати дітей.

У ремонт і сучасне обладнання відділення з міського бюджету виділили 1,3 мільйона гривень. Відтак відділення  працюватиме у дві зміни, забезпечуючи надання кваліфікованої стоматологічної допомоги дітям. Сім днів на тиждень і навіть на всі свята тут надаватимуть й ургентну допомогу.

 

 

 

 

«Ми вклали сюди душу, хотіли, щоб було гарно, комфортно, приємно», – розповіла головна лікарка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

 

Раніше приміщення було в оренді, тому довелося зробити ремонт. Художньо оформила відділення вчителька образотворчого мистецтва Боратинської школи Оксана Гуркіна.

«У цьому році ми закупили стоматматеріалів на суму понад 800 тисяч, вироби медичного призначення – на 257 тисяч і 50 тисяч витратили на додаткові компресори. Ми сподіваємося, що зможемо працювати з НСЗУ для майбутнього залучення коштів, аби ми могли розширити стоматологічні послуги. Це дасть можливість покращити матеріально-технічну базу і збільшувати зарплату лікарів», – зазначила Оксана Лєщинська.

Як наголосив Луцький міський голова Ігор Поліщук, приміщення вирішили оновити для того, аби воно не було сірим та депресивним, і у дітей не було стресу від лікування.

 

Раніше в поліклініці на Чорновала, 1 кабінет стоматолога був розташований поряд з кабінетом хірурга-стоматолога, де було чути дитячий плач.  Як зазначила Оксана Лєщинська, у новому відділенні подбали про психологічний стан дітей.

Загалом у відділенні будуть працювати 28 лікарів, з них троє – на Чорновола. Там буде надаватися ургентна допомога.

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024