Поділитись:

Яйця здорожчали вдвічі: яка ситуація із цінами на Волині

Субота, 08 жовтня 2022, 22:15
Яйця здорожчали вдвічі: яка ситуація із цінами на Волині

За останній місяць найбільше на Волині здорожчали курячі яйця. Їх вартість за останні пів року зросла вдвічі, – розповів Суспільному завідувач сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби Волині Олег Янюк.

Також серед лідерів здорожчання – молочна продукція. Зокрема сметана та сир.

"Суттєво на ринках подорожчали яйця. Мінімальна ціна на найменші курячі яйця зараз 48 гривень. Максимальна – 55", – зазначив завідувач сектору контролю за цінами.

Менш суттєво, каже Олег Янюк, але зросла також ціна на м'ясну продукцію. Вартість олії та цукру суттєво не змінилися, хоча зберігається тенденція до зростання у ціні.

Водночас зменшилася вартість гречки. Кілограм крупи на ринках коштує від 50 до 60 гривень. Це пов'язано із тим, що в країні з'явився новий урожай гречки.

Зі слів Олега Янюка, моніторинг цін на ринках області фахівці Держпродспожислужби здійснюють двічі на тиждень. З тими продавцями чи підприємцями, у кого суттєво безпідставно завищені ціни, проводять профілактичні бесіди. Перевірки в час воєнного стану у закладах торгівлі проводять лише за скаргами споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024