Поділитись:

В Україні вирішили не сіяти два види злакових: що зникне з магазинів

П'ятниця, 07 жовтня 2022, 06:40
В Україні вирішили не сіяти два види злакових: що зникне з магазинів

У наступному сезоні фермери не сіятимуть ячмінь і жито, через нерентабельність культур, відповідно, на полицях магазинів зникнуть або стануть дефіцитом низка продуктів.

Про це заявив генеральний директор HarvEast Holding Дмитро Скорняков, передає Agroreview.

На думку Скорнякова, вирощування ячменю та жита стало в Україні нерентабельним. Виробництво цих двох зернових культур значно зросло в ціні через:

  • подорожчання всіх складових технологічного процесу,
  • розрив логістичних ланцюжків.

При цьому фермери не можуть продати вирощене хоча б із мінімальним прибутком. Адже за реальну ціну зараз ніхто це зерно не придбає.

«Такі культури як ячмінь, жито – виробляти взагалі немає жодного сенсу. Ячмінь йшов до Китаю, але зараз його неможливо туди відправити. Та ще й внутрішня ціна на нього така, що ти маєш зібрати 10 т з га, щоб вийти у нуль. Це майже неможливо», – поділився топменеджер.

Таким чином, якщо наступного року українські аграрії відмовляться від сівби ячменю та жита, це, природно, призведе до того, що продукти, які виробляють із цього зерна, можуть зникнути із продажу.

В результаті «чорний» житній хліб наступного року може стати дефіцитом. Крім того, з полиць магазинів можуть зникнути перлова та ячна крупа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів